Tyrone Spong

Geboortedatum3 september 1985
NationaliteitNederlandse
Lengte188 cm (6'2")
Gewicht93 kg (205 lbs)
NicknameThe King of the Ring

Tyrone Spong is een van de beste kickboksers die we in Nederland kennen en sinds kort ook een succesvol MMA vechter. In het kickboksen en K-1 heeft hij partijen gedraaid tegen grootheden als Peter Aerts, Gokhan Saki en in zijn jongere, lichte jaren tegen Joeri Mes. Met meer dan 70 partijen in het kickboksen waarvan hij er meer dan 60 heeft gewonnen, kun je met recht zeggen dat Tyrone zijn sporen in het kickboksen heeft verdiend. In 2012 kreeg hij echter het gevoel dat hij ook als MMA vechter succesvol kan zijn en is zodoende in de VS met de Blackzilians mee gaan trainen, een kamp waar onder anderen Alistair Overeem en Rashad Evans deel van uit maken.

Uiteraard zit het met Spong’s standup skills wel snor; hij traint met name om een complete(re) MMA vechter te worden en werkt dus hard aan zijn ground game en takedown defense. Dit resulteerde in november 2012 in zijn eerste gewonnen MMA partij tijdens het eerste World Series of Fighting evenement. Hij versloeg hier zijn (weliswaar overmatchte) tegenstander Travis Bartlett met een KO in de eerste ronde. Ook Angel DeAnda moest er in de volgende partij aan geloven. Tyrone kickbokste ondertussen vrolijk daar en schaarde zich bij de mondiale elite van het kickboksen. Een partij tijdens Glory 15 in Istanbal tegen niemand minder dan Gokhan Saki moest die status extra in cement gieten, maar daar stak het lot een stokje voor: Tyrone brak zeer onfortuinlijk zijn been tijdens het checken van een lowkick van Saki.

Daarna werd het stil rond Tyrone op vechtsport en dus ook MMA gebied. Een gerucht over een bokspartij tegen Klitschko dook nog op, maar is nooit concreet geworden.  Het laatste gerucht (we schrijven 2015) is dat Spong het op wil gaan nemen tegen Ben Rothwell op de UFC Dublin card. Los van de uitkomst van deze laatste ontwikkeling, zullen we van Tyrone Spong nog veel gaan horen in de vechtsportwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.