Mark Kerr

Geboortedatum21 december 1968
NationaliteitAmerikaanse
Lengte190.5 cm (6'3")
Gewicht115 kg (255 lbs)
NicknameThe Smashing Machine

Mark Kerr was in het begin van zijn carriere gevreesd en stond bekend als The Smashing Machine. Tegenstanders als Greg Stott werden bijna letterlijk de octagon uitgejaagd en legendarische kickbokser Branko Cikatic (K-1 winnaar in 1993) probeerde zelfs letterlijk uit de ring te kruipen tijdens zijn gevecht tegen Mark Kerr. Niet voor niets werd Mark in die periode “The Smashing Machine” genoemd. Je zou hem gerust de Brock Lesnar van zijn tijd kunnen noemen qua intimidatie factor, maar wellicht was Mark zelfs destijds al de meer complete vechter en beter in het beste aspect van zijn MMA game, namelijk worstelen.

Zijn eerste paar gevechten in de UFC domineerde hij volledig en ook op de ADCC werd hij gevreesd. Na enkele jaren begon hij echter aan een scherp dieptepunt in zijn carriere en gleed hij steeds verder af. Dit begon tijdens zijn gevecht tegen mede PRIDE legende Igor “Ice Cold” Vovchanchyn. Deze partij kon Mark, gedoodverfde favoriet, niet winnen en dat had zijn psychologische weerslag. Dit begon / openbaarde ook een verslaving aan pijnstillers, die Mark gebruikte om de pijn te verdoven die hij tijdens competitie en training voelde. Nu later blijkt dat Mark ook verslaafd is geweest aan meer “conventionele” drugs als cocaïne. Zijn sportieve ondergang na de Vovchanchyn partij is daarmee zeer waarschijnlijk een samenloop van omstandigheden geweest.

Tegenwoordig vooral bekend om de documentaire “The Smashing Machine”. In deze docu, waar ook Bas Rutten en Ricco Rodriquez in figureren, wordt vrij veel van zijn leven openbaar, waaronder zijn verslaving aan pijnstillers. Dit en vele emotionele problemen betekenen uiteindelijk de ondergang van deze vechter, beginnend met dus eerdergenoemde verliespartij in PRIDE. Sindsdien is hij nooit meer echt de oude geworden en is hij nog maar een schaduw van de grote vechter die hij ooit was.

Mark Kerr zijn laatste partij was een afgang tegen Muhammad Lawal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.