Categorieën
MMA nieuws WSOF

WSOF 8 uitslagen

Gisteren vond de World Series of Fighting deel 8 alweer plaats.

Tijdens dit event was vooral Justin Gaethje indrukwekkend, die zijn tegenstander (late replacement, dat wel) Richard Patishnock in de eerste ronde al knockout sloeg. Hiermeer is Gaethje de allereerste lightweight kampioen van WSOF. Gaethje baarde eerder al opzien door Gesias Cavalcante te verslaan.

Daarnaast liet ook Anthony Johnson van zich spreken in een lightheavyweight gevecht. Hij nam het op tegen de (grotere) Mike Kyle.  Zijn size voordeel was echter nooit een factor; ook Johnson zegevierde in de eerste ronde op KO.

De volledige uitslagen vind je hieronder!

WSOF 8 uitslagen
Justin Gaethje KO over Richard Patishnock
Anthony Johnson KO over Mike Kyle
Jessica Aguilar submission over Alida Gray
Cody Bollinger UD over Tyson Nam
Luis Palomino KO over Jorge Patino
Tyler Stinson KO over Valdir Araujo
Derrick Mehman UD over Scott Barrett
Alexis Vila UD over Sidemar Honorio
Freddy Assuncao SD over Brenson Hansen
Anderson Melo submission over Jose Caceres

Categorieën
MMA nieuws WSOF

WSOF daagt Bellator uit!

Nou is Ray Sefo natuurlijk zelf een kickbokser en MMA-vechter geweest, maar ook in zijn pak gaat ie nog steeds de uitdaging aan. Als voorzitter van de World Series of Fighting heeft hij een uitdaging uit laten gaan naar rivaal-promotie Bellator.

De uitdaging is eruit gegaan in de vorm van een tweet met een denkbeeldige fight card erop. Zo wordt een matchup voorgesteld tussen Tyrone Spong en Quinton Jackson en Anthony Johnson versus Attila Vegh.

Daarnaast werden ook Vitaly Minakov, Alexander Shlemenko, Eddie Alvarez en nog vele anderen uitgedaagd om het opnemen tegen vechters als Andrei Arlovski, Yushin Okami, Justin Gaethje en nog een aantal andere vechters.

Cross-promotion toernooitje? Laat maar komen!

Categorieën
MMA nieuws WSOF

WSOF 4 uitslagen

Gisteren vond alweer de vierde editie van de World Series of Fighting (WSOF in de volksmond) plaats. Lees verder voor een verslag en resultaten!

Spong gaat gestaag door
Gisteren vocht Tyrone Spong zijn tweede MMA partij, en het leek alsof hij al jaren meedraaide. Toegegeven, zijn tegenstander is niet van topniveau, maar Angel DeAnda is in ieder gevaarlijker dan zijn eerste opponent, Travis Bartlett, was.

De partij opende zoals hij ook zou eindigen. Spong viel met name aan met lowkicks, waarop DeAnda geen enkel antwoord had. Vooraf was de verwachting dat DeAnda minstens één keer voor de takedown zou gaan, maar niets bleek minder waar.

Spong bleef scoren en mixte zijn lowkicks goed met hoge aanvallen. Een stevige jab en van tijd tot tijd hoeken naar het lichaam en hoofd van zijn tegenstander hielpen Spong naar een 2-0 MMA record.

Hoewel DeAnda nooit uit de wedstrijd was en ook scoorde met stoten, was Spong simpelweg teveel. Spong wint dus door unanimous decision: tijd voor een stap omhoog in competitie!

WSOF voorzitter Sefo verliest
Ray Sefo, K-1 legende, parttime MMA vechter en nu voorzitter van de WSOF, stapte zelf ook weer in de cage gisterenavond. Dit deed hij tegen Dave Huckaba, brawler met de bijnaam “Bad Man”.

Aanvankelijk leek Sefo met succes het strijdplan van Spong te volgen. Hij strafte Huckaba met harde lowkicks en leek goed onderweg naar de TKO. Dit deed hij gedurende de hele eerste ronde en ging gedurende de tweede ronde vrolijk verder.

In deze zelfde tweede ronde echter ging Sefo echter voor de high kick en dat had hij beter niet kunnen doen. Hij miste en Huckaba counterde met een linkerhoek. Nu heeft Sefo niet de kin meer die hij had en hier maakte Huckaba gebruikt van. De hoek maakte indruk op Sefo en Huckaba had hem tegen de cage, waar hij bleef stoten totdat de scheids de partij stopte.

Jammer om een legend zo te zien verliezen. Hij is zeker bij lange niet de vechter die hij in zijn jonge jaren was, maar respect voor Huckaba, die zelf ook de jongste niet meer is.

Ray Sefo versus Dave Huckaba WSOF 4
“Sugarfoot” gaf de overwinning uit handen

Huckaba wint dus op TKO in de tweede ronde!

Overige WSOF 4 resultaten
Marlon Moraes UD over Brandon Hempleman
Nick Newell submission over Keon Caldwell
Gesias Cavalcante TKO over Tyson Griffin
Gerald Harris UD over Jorge Santiago
Lewis Gonzalez UD over Antonio McKee
Jared Papazian UD over John Robles
Victor Valenzuela submission over Isaac Gutierrez

Categorieën
MMA nieuws WSOF

Ray Sefo gaat weer aan de bak

Semi-cool nieuws, want we weten zijn tegenstander nog niet; Ray Sefo, directeur van de World Series of Fighting en K-1 icoon gaat binnenkort weer zelf vechten! In zijn eigen organisatie wel te verstaan. Opponent nog niet bekend dus, maar het gaat plaatsvinden tijdens WSOF 4 op 10 augustus.

Keep you posted!

Categorieën
MMA nieuws WSOF

Tyrone Spong versus Angel DeAnda: WSOF 4

Goed nieuws voor Tyrone Spong fans. Naast dat hij tijdens Glory 9 op 22 juni gaat vechten in New York, gaat hij zijn MMA carriere ook weer hervatten.

Nadat hij glansrijk slaagde voor zijn MMA debuut en Travis Bartlett stopte in het eerste WSOF evenement, gaat hij nu voor de tweede keer aan de bak in de MMA organisatie van K-1 legende Ray Sefo.

Tegenstander is dus Angel DeAnda. Ik ken zijn werk als MMA vechter persoonlijk niet, maar Tyrone is een klasbak en zie je ongeacht zijn tegenstander graag vechten. WSOF lijkt de verstandige weg te bewandelen en Tyrone, een spectaculaire standup fighter, voorzichtig te brengen. Nu heeft de WSOF (nog) geen hele grote namen ook dus ergens hebben ze geen keus, maar de weg van geleidelijkheid is voor relatief nieuw MMA talent verstandig te noemen.

Categorieën
MMA nieuws WSOF

World Series of Fighting 2 results

Afgelopen weekend heeft de World Series of Fighting, of WSOF, van voormalig K-1 ster Ray Sefo zijn tweede event gehouden. De headliner werd ingevuld door Andrei Arlovski, ex UFC heavyweight champ en Anthony Johnson, ex-UFC weltereweight contender. Dat ging als volgt…

Johnson aardt goed als heavyweight
Anthony Johnson heeft in zijn laatste gevecht in de UFC (tegen Vitor Belfort) nogal wat moeilijkheden gekend met weight cutten. Niet zo gek als de man eigenlijk een lightheavyweight is die zich als welterweight probeerde te manifesteren. Sindsdien heeft hij een thuis gevonden in onder andere de World Series of Fighting. Zijn eerste opponent , D.J. Linderman maakte geen kans in “Rumble” zijn debuut. Veelbelovend dus.

Dan Andrei Arlovski. Ex UFC champ en sinds zijn verliespartij tegen Fedor Emelianenko zoekende naar zijn oude vorm. Een paar KO losses later en enkele semi-overtuigende winstpartijen later probeert hij zijn carrière nieuw leven in  te blazen. Het is geen geheim dat hij weer terug wil naar de UFC. Daarvoor moet hij indrukwekkende prestaties afleveren in ‘mindere’ organisaties als de WSOF. Winst is dus de enige optie. Het nadeel voor Arlovski is dat zijn kin hem nog wel eens in de steek laat. In een divisie met hard hitters is dat geen goede eigenschap om te hebben. De andere zijde van de medaille is dat Arlovski een natural heavyweight en Johnson een ‘gemaakte’.

Helaas voor “The Pit Bull” kon hij zijn fysieke voordelen niet ten uitvoer brengen in de headliner tegen “Rumble”. Zoals wel vaker in zijn laatste gevechten oogde hij twijfelend en enigszins (te) waakzaam om KO te gaan. De kleinere maar frissere Johnson wist hier goed gebruik van te maken en de voormalige UFC champ wist hierdoor niet in zijn spel te komen. Johnson varieerde goed met stoten, trappen en veel clinch werk en Arlovski had hier geen echt antwoord op.

Hij had wel zijn momenten, momenten waarop we flitsen zagen van de oude Andrei. Boksen blijft zijn wapen en hij kwam af en toe goed en gevaarlijk door. Zijn sambo achtergrond zorgde er verder voor dat hij de takedowns van Johnson goed kon weren. Het was echter niet genoeg; in de eerste ronde kwam Johnson zelfs zo goed door met twee harde hoeken dat hij Arlovski bijna kon finishen. Arlovski toonde hart en ging door, maar hij leek zijn kaak geblesseerd te hebben, wat het beetje wind dat ie in zijn zeilen had, compleet leek doen verdwijnen.

Andrei Arlovski versus Anthony Johnson
Johnson wint terecht van The Pit Bull

Jammer voor Arlovski, maar Rumble wint verdiend de unanimous decision.

Overige resultaten
Marlon Moraes KO over Tyson Nam
David Branch UD over Paulo Filho
Josh Burkman KO over Aaron Simpson
Justin Gaethje TKO over Gesias Cavalcante
Danillo Villefort SD over Kris McCray
Rick Glenn TKO over Alexandre Pimentel
Waylon Lowe KO over Cameron Dollar
Richard Pathishnock TKO over Igor Gracie
Ozzy Dugulubgov UD over Chris Wade
Brenson Hansen KO over Tom Marcellino
Bill Algeo submission over Frank Buenafuente