MMA vechters

Wat maakt de MMA sport nu wat hij is? Zijn het de vele facetten van de sport op technisch gebied in Martial Arts als boksen, kickboksen en BJJ? Of zijn het de organisaties, als de UFC en Bellator? Misschien zijn het wel de promotors en organisators; kijk naar de invloed van Dana White en de Fertitta’s. Of als je nog verder terug gaat: Art Davie en Rorion Gracie. Of wat te denken van de matchmakers; Joe Silva kom er maar in? Of misschien zijn het wel de MMA fans, zonder ons immers geen aandacht voor de MMA sport en dus ook geen MMA uberhaupt. De waarheid is waarschijnlijk dat het een samenspel van al deze factoren is. Wellicht is een betere vraag; wat geeft MMA zijn gezicht? Dan kom je toch al snel uit op de participanten in de sport: de MMA vechters zelf.

Over de jaren heen zijn er honderden, zo niet duizenden MMA vechters geweest in deze relatief jonge sport. Er zijn legendes geweest als Fedor Emelianenko en grote crowd pleasers met een larger-than-life persona als Brock Lesnar. Natuurlijk zijn er ook internetsensaties als Kimbo Slice en absolute supersterren die hun weg naar Hollywood hebben gevonden als Ronda Rousey. Ook up and comers als Sage Northcutt en absolute veteranen als Vitor Belfort worden niet vergeten.

In deze sectie vind je uitgebreide beschrijvingen en informatie over al deze vechters. Het gaat uiteraard onmogelijk zijn om alle vechters een podium te geven, de selectie hierin is dan ook voornamelijk ingegeven door mijn eigen voorkeuren en het MMA landschap op een bepaald moment. Mis je een MMA vechter of heb je tips, neem dan even contact op, dan kijk ik wat ik kan doen. Dit kunnen uiteraard ook lokale MMA vechters uit ons eigen kikkerlandje Nederland zijn; iedereen krijgt de kans op een podium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.