FAQ

Deze pagina is bedoeld om de vele termen en begrippen binnen het MMA toe te lichten. Hieronder vind je een aantal vragen waarvan wij vinden dat ze vaak worden gesteld als het over MMA gaat. Deze pagina is natuurlijk veranderlijk en wordt regelmatig bijgewerkt. Vind je dat er een vraag ontbreekt of vind je bepaalde vragen gewoon onzin? Neem dan contact met ons op en laat het ons weten!

Wat betekent MMA?
MMA staat voor Mixed Martial Arts. Vroeger was deze sport ook wel bekend als NHB (No Holds Barred) of in het Nederlands Free Fighting. Lees hier meer over wat MMA nu precies is.

Wat zijn de regels van MMA?
Dit varieert per organisatie. In het begin waren er doorgaans geen of weinig regels. Tegenwoordig is dat wel anders en zijn zelfs de Unified Rules of Mixed Martial Arts in het leven geroepen.

Ik ken de UFC, maar daar houdt het wel mee op. Welke organisaties zijn er nog meer?
Dat zijn er een hele hoop. Sterker nog het zijn er tientallen. De meest belangrijke MMA organisaties lichten we hier voor je toe.

Hoe lang bestaat MMA al?
Een behoorlijke tijd. Hoewel het nu pas een internationale hype aan het worden is, bestaat de sport in zijn meest elementaire vorm al duizenden jaren. Lees er hier meer over.

Wat betekent BJJ?
BJJ staat voor Brazilian Jiu Jitsu. Deze vechtsport is gepopulariseerd door de UFC en is een van de meest effectieve vorm van grondvechten die er zijn. Lees meer over BJJ.

Waar staat TDD precies voor?
TDD staat voor TakeDown Defense. Dit is een eigenschap die beschrijft hoe vaardig een vechter is in het verdedigen van takedowns.; zijn vermogen om het gevecht staande te houden, kortom.

Wat is een takedown?
In het MMA staat een takedown voor het neerhalen van een tegenstander door een shoot, worp, clinch of wat dan ook. Simpel gezegd; het naar de grond krijgen van de opponent. Met name worstelaars zijn hierin bedreven.

Guard, butterfly guard, choke, kimura: WTF?
Dit zijn termen die worden gebezigd in het grondvechten en het BJJ in het bijzonder. We hebben hier te weinig ruimte om het ruimer uit te leggen; lees daarom hier meer over BJJ.

Leg kicks, high kicks, PKA, ISKA; waar gaat dit allemaal over?
Om iets te begrijpen van de kickbokstermen hierboven, is het handig om de geschiedenis van het kickboksen te kennen.

6 reacties op “FAQ”

Goedemorgen,

via Linda Huisman kreeg ik de vraag of ik jullie wilde mailen over S&C artikelen voor de MMA central website.
Ik wilde weten of jullie interesse hebben.

Ik heb voor het gemak links van mijn voorgaande artikelen hier geplaatst.

http://www.bredasc.com/nieuws/?p=1
https://www.facebook.com/Defensietrainingsschema/notes
https://www.facebook.com/pages/BJJ-Athlete-Strength-Conditioning-BredaSC/639286206178757?sk=notes

Ik hoop snel van jullie te horen

“If you can’t be safe. Be deadly”

-Noël Brand
T.O.P. Trainer C – The Overload Principle.
Head trainer / Co-owner
Breda Strength & Conditioning
http://www.BredaSC.com
Defensie Trainingsschema
http://www.DefensieTrainingsschema.nl

Hoi Noël , had je mail ondertussen gezien en heb je een mail teruggestuurd. Laat me even weten waar je voorkeur naar uit gaat!

Hoi Sarah,

Zoals bij elke contactsport is het geen sport zonder gevaren. Als je echter zorgt voor de juiste beschermende materialen en kleding, en je bij een goede school gaat trainen, is het geen gevaarlijkere sport dan elke andere contactsport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.