MMA

De meesten van jullie zijn hardcore , die-hard MMA fans die geen gevecht willen missen. Er zitten ook vast enkelen van jullie bij die nog nooit van MMA hebben gehoord of net pas met de sport in aanraking zijn gekomen. Voor diegenen en voor de mensen die gewoon geinteresseerd zijn in hoe MMA ontstaan is en zich ontwikkeld heeft, nemen we je op de volgende pagina’s mee van de begintijd van MMA, naar hoe we er nu voor staan. Check hieronder of navigeer in het menu hierboven om verder te lezen!

Ontstaan van MMA
In den beginne was er…MMA! MMA bestaat al langer dan je zou denken. Uiteraard  heeft de sport de nodige veranderingen en groei doorgemaakt. Maar wist je dat MMA in zijn meest elementaire vorm al duizenden jaren bestaat? Lees hier meer over de vroege ontstaansgeschiedenis van MMA.

Begintijd van MMA
Zelfs als we alleen naar de moderne tijd kijken heeft MMA een behoorlijk rijke geschiedenis. Je zou zeggen dat het allemaal nog recentelijk ontstaan is, wat misschien wel zo lijkt maar toch niet het hele verhaal vertelt. Hoewel het beestje niet altijd dezelfde naam heeft gehad, werden er al laat 19e eeuw zogenaamde mixed style gevechten gehouden. Sounds familiar? Lees hier verder over de begintijd van MMA.

Opmars van MMA
Het moderna MMA zoals we dat kennen heeft omstreeks 1993 een grote vlucht genomen. Ineens hoorden we over de “Ultimate Fighting Challenge” (ja zelfs de commentatoren spelden het zelf niet goed) en was Royce Gracie een begrip. Voor velen is dit de periode waarin MMA echt ‘begonnen’ is. Poets hier je kennis op over de opmars van MMA!

Neergang en wederopstanding van MMA
Elke actie heeft een reactie. Zo ook de opmars van de sport. Waar de publieke interesse in vooral Japan toenam, waren er toch ook donkere wolken aan de horizon. De sport werd, met name in de VS, als barbaars beschouwd. Interesse nam af, er moest iets gebeuren om de sport te redden. Wat dat is geweest lees je hier.

MMA wordt mainstream
Zoals met alles dat eerst underground is en populair wordt, zo gebeurde ook met MMA. Na de wederopstanding van de sport, die zijn weerga niet zou kennen, wist iedereen wat een “choke” was en liep de halve wereld en z’n opa met TapOut petjes en hoodies rond. Daar is echter wel het een en ander voor gebeurd. Lees hier hoe MMA mainstream is geworden en grote successen viert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.