Categorieën
UFC

UFC 285: Jones is back

In de nacht van zaterdag op zondag lokale tijd, zal Jon Jones eindelijk weer eens terugkeren in de Octagon. Na jaren vooral veel gepraat en weinig vechten, zal hij de heavyweight divisie betreden tegen niemand minder dan Cyril Gane.

Hoe het zal gaan is onmogelijk te zeggen gezien alle variabelen en zo’n lange afwezigheid van Jones. We weten dat Gane geen groot worstelaar is en Jones wel, maar hoe dat gaat op heavyweight; niemand weet het.

Wat denken jullie, gaat Jones winnen?

Ik zeg; Gane op unanimous decision.

Verdere gevechten op de card:

Valentina Shevchenko v Alexa Grasso
Geoff Neal v Shavkat Rhakhmonov
Mateusz Gamrot v Jalin Turner
Bo Nickal v Jamie Pickett

Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 249 gaat toch niet door

Dana White ging voor UFC 249 en daaropvolgende cards een privé eiland dan wel indianen reservaat regelen waardoor deze cards toch door konden gaan.

Maar ohneetochniet. Want dit mag natuurlijk helemaal niet en grenst aan extreem dom qua gezondheidsriciso. Dat hebben de hoge heren en dames bij onder andere Disney en ESPN nu ook tegen Dana White gezegd en dus moet Dana terug in zijn hok.

GEEN UFC 249 dus en geen Tony tegen Justin Gaethje. Voor alle betrokkenen beter en alle andere UFC events zijn voorlopig “postponed”.

Overigens wil White wel doorzetten met het “Fight Island” idee, iets wat waarschijnlijk een soort Ultimate Fighter 2.0, reality-show achtig iets gaat worden.

Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC regelt privé eiland voor gevechten

Corona, corona, het is het woord van de dag. Je ontkom er niet aan en het heeft de wereld in een wurggreep. Tenzij je Dana White bent, want die zegt: de tering met je corona.

En wel door de komende UFC cards op een, jawel, privé eiland te organiseren. Locatie is uiteraard geheim, maar het schijnt echt door te gaan. Nog niet 100 procent bevestigd maar “it’s very close” naar verluidt.

De eerste card die erop gaat plaats vinden is UFC249, waar Tony Ferguson op de main card tegen Justin Gaethje gaat knokken. Zoals je ondertussen hebt kunnen vernemen kan Khabib Nurmagomedov wegens reis restricties – uiteraard als gevolg van corona – hier niet op verschijnen.

Categorieën
MMA nieuws UFC

Conor McGregor keert terug tegen Cerrone

Conor McGregor zou al tig keer “terugkomen” en dat ging ook al tig keer niet door. Nu echter wel. Dana White:

Conor has signed and Cerrone is ready to go

Dit gaat gebeuren op 18 januari, tijdens UFC 246. Conor versus Cowboy Zal waarschijnlijk ook wel de card headlinen, waarop onder andere ook Anthony Pettis zal verschijnen.

Nog geen rematch tegen Khabib, maar een kans voor Conor on zich weer in de schijnwerpers te vechten. En voor Cowboy om dat niet te laten gebeuren.

Categorieën
UFC

Justin Bieber wil tegen Tom Cruise vechten

Een zeldzaam bericht met hoog onzin-gehalte. Tevens een zin die in de geschiedenis van de mensheid nog nooit is uitgesproken. Justin Bieber heeft blijkbaar gezegd dat hij tegen Tom Cruise wil vechten. Waarom? Niemand die het weet. Hijzelf blijkbaar ook niet. Dit is wat de jongeman (25) zegt over het feit dat hij Cruise (56) wil uitdagen.

UFC praeses Dana White wordt er dus gelijk ook maar met de haren bijgesleept. Ik heb gekkere matchmaking van de UFC gezien. Ik zet 5 euro in op “Maverick”.

Categorieën
UFC

UFC Stockholm om 19.00 vanavond

Zie titel, kan je nog even een paar partijen meepikken voor dat Liverpool en Tottenham Hotspur het tegen elkaar gaan opnemen in de Champions League finale.

7 uur dus! Mogelijk komt het ook live op SBS9 dus hou ook dat kanaal in de gaten.

Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC on ESPN 3 : Ngannou tegen JDS

Oorspronkelijk zouden Francis Ngannou en Junior dos Santos gaan vechten op de UFC 239 card. Doordat de headliner van UFC on ESPN 3 is weggevallen – Tyron Woodley zou het gaan opnemen tegen Robbie Lawler maar bezeerde zijn hand – is dit gevecht verplaatst.

Dus: Ngannou tegen JDS, UFC on ESPN 3. Datum: 29 Juni.

Categorieën
MMA nieuws UFC

Ook Nate Diaz keert terug

Tegelijkertijd met het nieuws over de terugkeer van Conor McGregor keert ook zijn oude rivaal Nate Diaz na 2 jaar terug. Niet tegen Conor – Nate gaf eerder aan alleen daarvoor nog zijn bed uit te komen – maar hij “mag” tegen Dustin Poitier vechten.

Zet maar vast in je agenda: UFC230, 3 november 2018. Het gevecht zal plaatsvinden in de lightweight divisie.

Categorieën
MMA nieuws UFC

Conor McGregor terug op 6 oktober

Eindelijk is het gevecht geboekt: Khabib Nurmagomedov heeft zijn wens en mag gaan proberen het “gezicht van” niemand minder dan Conor McGregor te gaan veranderen.

Dit gaat gebeuren op 6 oktober van dit jaar nog, op de UFC229 card. De card vindt plaats in Las Vegas en het gevecht tussen Conor en Khabib zal uiteraard de card headlinen.

Mocht je je het afvragen : Conor is dan wel 2 jaar afwezig geweest uit de Octagon (zijn laatste gevecht was tegen Eddie Alvarez  waarvan hij de lightweight titel afpakte), toch gaat het gevecht tegen Khabib meteen om de lightweight titel.

Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 226 | uitslagen en resultaten

Ondanks het wegvallen van Max Holloway was UFC 226 op papier nog steeds een dijk van een card. En met uitzondering van 1 gevecht maakte de card de hype waar. Lees hieronder de uitslagen.

Saki bijt zich stuk op Rountree

Als Khalil Rountree wilde winnen van Gokhan Saki, dan zou hij dat op de grond moeten doen. Niks bleek minder waard. Waar iedereen had verwacht dat K-1 veteraan Saki Rountree in de standup zou domineren, was het juist Rountree die aan het langste eind trok. Hij counterde een slecht ingeleide lowkick van Saki met een perfecte rechtste directe en Saki zakte ineen. Hammerfists maakte de zaak af voor Rountree en hij wint verdiend op KO in de eerste ronde.

Bizar heavyweight gevecht

Francis Ngannou en Derrick Lewis hebben respectievelijk de stootkracht van een Ford Escort en ik denk op zijn minst een Suzuki Swift. Maar dat kwam er in zijn geheel niet uit gisteren. Beide vechters deden nagenoeg niks, Lewis iets meer en daarom won hij een decision. Het lijkt dat de afstraffing aan de hand van Stipe Miocic dusdanig vernederend was voor Ngannou dat hij nu extreem “gun-shy” was. Laten we hopen dat het tijdelijk is, want dit was niet om aan te gluren. Joe Rogan begon zich zelfs af te vragen wanneer er nog minder strikes in een heavyweight gevecht plaatsvonden (dat was trouwens omstreeks 1996, Ken Shamrock tegen Dan Severn), en dan weet je genoeg.

“DC” schrijft geschiedenis

Eindelijk heeft Daniel Cormier iets bereikt dat Jon Jones nog nooit zelfs heeft geprobeerd: de heavyweight title. In een kort gevecht waarin Stipe Miocic goed scoorde met clinchwerk en combinaties, kreeg DC toch snel de overhand. Met goede jabs en 1-2 combinaties – en een stiekeme, bijna bewust eyepoke zo leek het – trok hij de partij snel naar zich toe. In een clinch situatie na ongeveer een minuut had Stipe zijn linkerhand laag. Cormier zag zijn kans schoon en vuurde een korte rechterhoek af. Stipe ging naar de grond en DC maakte het af met hammerfists. En dus is hij de eerste vechter in UFC geschiedenis die zowel lightheavyweight als heavyweight champ is. “Legacy” secured zou je zeggen.

Zijn volgende partij is al duidelijk: Brock Lesnar kwam binnen met het nodige acteer-, duw- en trekwerk dus dat zal wel een kwestie van tijd zijn.

UFC 226 | Volledige uitslagen

 

Main card

Daniel Cormier def. Stipe Miocic via first-round KO (4:33)

Derrick Lewis def. Francis Ngannou via unanimous decision

Mike Perry def. Paul Felder via split decision (29-28, 28-29 29-28)

Anthony Pettis def. Michael Chiesa via sub (triangle armbar) (2nd, 0:52)

Khalil Rountree Jr. def. Gokhan Saki via first-round KO (1:36) (

Undercard

Paulo Costa def. Uriah Hall via second-round TKO (2:38)

Raphael Assuncao def. Rob Font via unanimous decision (30-27 x3)

Drakkar Klose def. Lando Vannata via unanimous decision (30-27 x3)

Curtis Millender def. Max Griffin via unanimous decision (29-28 x3)

Dan Hooker def. Gilbert Burns via first-round TKO (2:28)

Emily Whitmire def. Jamie Moyle via unanimous decision (29-28 x3)