Chris Weidman

Geboortedatum17 juni 1984
NationaliteitAmerikaanse
Lengte183 cm (6')
Gewicht84 kg (185 lbs)
NicknameAll American

“All American” Chris Weidman zal altijd herinnerd worden als de man die Anderson Silva van zijn troon stootte en de nieuwe koning van de UFC middleweight divisie werd.

Hij is opgegroeid in New York, waar hij op jonge leeftijd met worstelen begon. Hij liet al snel talent zien en bleek zeer getalenteerd in het grapplen en grondvechten. Hij werd een all-american in freestyle en greco worstelen en liet ondertussen ook zijn interesse blijken in braziliaans jiu jitsu.

Dit bleek niet slechts een hobby want ook hiervoor bleek Weidman uitzonderlijk talent te hebben: hij won the East Coast Grappler’s Quest in zijn eigen en de absolute division; Chris Weidman zijn vechtsportcarriere begon dus voorspoedig.

Hij stond nu voor een keuze; of hij ging voor een Olympische wostelcarriere , of voor MMA. Het werd MMA en in februari 2009 versloeg hij Reubem Lopes in Ring of Combat. Hij vocht nog 3 keer in deze organisatie, werd middleweight kampioen door Uriah Hall te verslaan en had zijn naam gevestigd in MMA land.

Het duurde dan ook niet lang voor de UFC hem oppikte en in 2011 won hij zijn eerste partij tegen Alessio Sakara op unanimous decision. Niet op geheel indrukwekkende wijze maar wel met een geblesseerde rib en op korte termijn.

Wat wel indrukwekkend was was zijn overwinning op de als contender gehaalde Mark Munoz. Hij versloeg hem op KO en verdiende hiermee zijn ticket voor zijn titel gevecht tegen Anderson Silva.

Hoewel getalenteerd werd Chris door de wedkantoren als underdog gezien tegen de Spider. Wat Georges St Pierre al zei bleek waarheid te worden ; de zwaktes van Anderson zijn de sterke punten van Chris, en het gevecht duurt hierdoor niet lang.

GSP had gelijk; Weidman won op KO in de tweede ronde en maakte een einde aan de indrukwekkende 17 fight win streak van Anderson. Alsof dat niet genoeg was, won hij ook de rematch op TKO van Anderson. Hierna delfden zowel Lyoto Machida als Vitor Belfort het onderspit. Zijn volgende uitdager, Luke Rockhold, bleek op 12 december 2015 toch teveel te zijn. Zijn volgende uitdager, Yoel Romero, bleek eveneens een maatje te groot in een middleweight title eliminator. Hiermee lijkt hij verder weg van een title shot te zijn dan ooit tevoren.

Desondanks was zijn korte titelperiode indrukwekkend en heeft hij een van de allergrootsten in Anderson Silva tot twee keer toe verslagen. Hiermee heeft hij zijn plek tussen de groten van de MMA sport verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.