Categorieën
MMA nieuws UFC

Germaine de Randamie moet belt inleveren

De besluitvorming binnen de UFC was al arbitrair en volledig afhankelijk van de nukken van het bestuur, maar daar is nu een schepje bovenop gedaan. Vandaag is namelijk bekend geworden dat Germaine de Randamie haar 145-belt moet inleveren. Zo zegt de UFC:

UFC maintains that any champion is expected to accept fights against the top contenders in their respective weight classes in order to maintain the integrity of the sport.

Hiermee doelend op het standpunt van GDR om niet – of althans niet nu – tegen Cristiane ‘Cyborg’ Santos te vechten. Dit omdat Germaine van mening is dat Santos een steroid user is (ze is twee keer eerder gepakt) en daarom het gevecht niet eerlijk zou zijn.
Dat is een admirabel standpunt van de UFC, maar het is wel zaak daar dan ook consequent in te zijn. Voor Conor McGregor wordt maar al te graag een uitzondering gemaakt, en datzelfde geldt voor Michael Bisping en Georges St-Pierre met hun gestuntel rond hun title fight.

Gevolg is dat nu tijdens UFC 214 de titel gegrepen wordt door óf Cristiane “Cyborg” Santos óf nieuwe tegenstander Megan Anderson.

Hoe het nu met de Iron Lady verder moet in de divisie of in de UFC in algemene zin, is niet bekend.

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.