Categorieën
Boksen

Mayweather – McGregor verslag, uitslagen en play-by-play

Het zit erop, de Money Fight. Conor McGregor en Floyd Mayweather hebben samen in de ring gestaan en bepaald wie de betere bokser is.

Samenvatting
Als verwacht was Conor de aggressievere vechter en bracht hij het gevecht naar Mayweather. Conor scoort met power en drukt Mayweather in zijn achteruit. Het voetenwerk van McGregor is indrukwekkend en hij ontwijkt veel. Conor frustreert Floyd en lijkt op wonderbaarlijke wijze de betere bokser te zijn. Zeker in de eerste rondes is Conor de baas. Voor iemand die geen professionele bokser is doet Conor het boven verwachting.

Mayweather-McGregor-Conor-scoort
McGregor komt in het begin goed door en Mayweather moet bij de les blijven

Conor clincht wel veel en stoot naar het achterkant van het hoofd, de ref waarschuwt hier vaak voor. Mayweather voert het tempo steeds verder op als de rondes vorderen en Conor wordt langzaam de onderliggende partij. Conditionering geeft hier de doorslag en Floyd lijkt verrassend genoeg meer power te hebben in zijn stoten uberhaupt.

Maar Conor blijft in de partij als altijd en geeft niet op. Hij blijft stoten met volume maar de “snap” is er wel uit. Floyd blijft onverminderd snel en laat ongelooflijke conditionering zien. Zware stoten naar het lichaam halen het tempo verder uit Conor zijn spel en na de zesde ronde komt het kantelpunt.

Floyd neemt definitief over en Conor gaat in overlevingsmodus in de latere rondes. Om de wind uit de zeilen van Mayweather te halen clincht Conor buitensporig veel en wordt hierop aangesproken door de ref. Het mag allemaal niet baten en Conor ziet er zichtbaar uitgeput uit.

Mayweather-McGregor-clinch
“Dat mag dus niet Conor”

Floyd heeft Conor “on the ropes” en is de absolute baas. Als het naar een beslissing gaat zal Money de winnaar zijn. Zover komt het echter niet: Mayweather deelt zware, onverdedigde stoten uit op het gelaat van Conor en in ronde 10 redt de ref Robert Byrd Conor McGregor van een verdere afstraffing.

Floyd wint dus en heeft nu het beste ongeslagen record ooit in het boksen in handen: 50-0. Floyd geeft aan dat dit exact de game plan was: McGregor in het begin zware stoten laten uitdelen en later overnemen. Volgens McGregor was het een early stoppage en was hij slechts moe. “Let the man put me down” is zijn mening en hij geeft aan dat hij nog wel even door had gekund.

Hoe dan ook, Floyd wint en laat zien dat hij nog steeds de beste is. Wel stopt hij ermee, dit was zijn laatste boksgevecht.

Floyd-Mayweather-wint-Money-Fight
Mayweather wint ondanks de top prestatie van McGregor

Conor heeft het boven verwachting goed gedaan, beiden winnen een enorm bedrag en Conor geeft ook nog aan dat hij terug gaat naar de UFC.

Everybody wins dus! Wat een evenement.

Ronde 1
Het volkslied voor beide heren zit erop. Beide heren lopen de ring in, Conor McGregor zonder shirt en Floyd Mayweather in een of andere Ninja-achtige outfit. Vechters staan tegenover elkaar, Conor een stuk groter dan Floyd, als verwacht.

Here we go! McGregor gaat meteen voor de kill met stoten naar het lichaam en hoofd. Floyd lacht en ontwijkt veel. McGregor duidelijk de aggressor. Floyd is zijn tegenstander aan het peilen en wacht af, als altijd, loerend op de counter. McGregor houdt zijn handen achter zijn rug en daagt Mayweather uit. De MMA vechter laat verrassend goed voetenwerk zien. Mayweather beweegt voorwaarrts als vooraf aangekondigd. Gewoonlijk niet zijn stijl.

Eerste ronde zit erop. Lang niet slecht voor McGregor.

Ronde 2
McGregor weer voorwaarts, drukt Mayweather in de hoek. Mayweather blokt en ontwijkt veel. Volgens McGregor’s eigen voorspelling moet hij Floyd er deze ronde uitslaan. Daar lijkt het vooralsnog niet op maar hij laat zeer goed werk zien. Conor wordt zeker niet overklast. Moet wel een paar tikken tegen het lichaam incasseren. Verschil in grootte is duidelijk zichtbaar: Conor is een stuk zwaarder zo lijkt het.

McGregor spaart duidelijk zijn energie en scoort meer dan verwacht met zijn befaamde linkse. Iets te veel clinch en grijpwerk van McGregor. Conor wordt gewaarschuwd door de ref. Ronde zit erop en de wedstrijd gaat redelijk gelijk op. Licht voordeel voor McGregor.

Ronde 3
Mayweather weer in zijn achteruit, laat Conor scoren. McGregor wel vaak met de illegale stoot op het achterhoofd en wordt daarvoor vermaand. McGregor ziet er zeer ontspannen uit en doet het beter dan velen hadden verwacht. Mayweather deelt een paar rake tikken uit tegen het lichaam maar Conor scoort terug met jabs. Conor’s reachvoordeel speelt duideleijk een rol. Wederom de stoot tegen achterkant van het hoofd. Conor moet hiermee oppassen, kan een stoppage opleveren of puntenreductie.

Ronde 4
Patroon van de eerste rondes herhaalt zich. Conor met veel bodyshots maar krijgt nu ook tikken terug. Floyd lijkt geirriteerd door de fouls van McGregor en wordt nu aggressiever. Floyd zoekt het lichaam op maar McGregor blijft meedoen. Floyd wordt opvallend vaak geraakt en laat toch wat “ring rust” zien zo lijkt het. Mayweather wel meer aan het opwarmen en komt in zijn ritme. Indrukwekkend hoe Conor zijn voetenwerk er uit ziet, hij maakt hier goed gebruik van hoewel hij (te) vaak clincht vanuit zijn MMA instincten.

Ronde 5
Conor nu minder aggressief. Raakt nog wel vaak maar blijft tegen het achterhoofd slaan, waarschijnlijk niet expres. Mayweather gaat naar het lichaam en dit lijkt te werken. McGregor countert met jabs en hierdoor is de timing van Mayweather niet optimaal. Wat zichtbare frustratie nu maar McGregor is in het algemeen in controle van deze partij. Dat op zich is na 4 rondes al ongelooflijk. McGregor begint wat zwaarder te ademen. Floyd begint zich nu echt te irriteren aan het clinchwerk van McGregor. Floyd geeft McGregor een duw aan het einde van de ronde.

Ronde 6
Here we go. Tempo van McGregor, al dan niet bewust, flink omlaag. Clinchwerk en illegale stoten blijven doorgaan. Hier moet Conor nu echt mee op gaan passen, hij komt erachter dat boksen anders werkt. Floyd voert het tempo op, Conor krijgt nu harde klappen. Publiek gaat op de banken en Conor moet achteruit. Maar McGregor doet altijd mee, wat er ook gebeurt. Dat zie je nu ook, Conor laat vastberadenheid zien maar moet duidelijk inleveren nu. Mayweather naar het lichaam en hoofd, Conor daagt hem uit en steekt zijn tong uit! Dat maskeert niet dat hij toch moe lijkt te worden. Floyd is nog enorm fris, en dat op 40-jarige leeftijd. Beide heren dagen elkaar uit.

Ronde 7
Tweede helft van het gevecht. Mayweather met het initiatief en zoekt het lichaam op. Het lijkt dat hij Conor systematisch afbreekt maar Conor blijft komen, zijn linkerhand locked en loaded. Conor zoekt de clinch weer op maar dit mag niet van de ref. Floyd slaat zichtbaar harder, hoewel Conor natuurlijk power heeft. Niet verwacht maar is nu duidelijk zichtbaar ondanks gewichtsverschil. Conor clincht en begint nu echt tempo te verliezen. Mayweather heeft dit door en voert het tempo verder op. Conor clincht om tempo eruit te halen maar de scheids voorkomt dit. Conor rent weg en krijgt klappen. Stoot terug, maar Conor zijn mond gaat open. Deze ronde lijkt een kantelpunt en Floyd neemt over zo lijkt. Conor is duidelijk moe.

Ronde 8
Dit zijn de beslissende ronde. Floyd draait zijn rug weg maar moet dat niet doen. Conor komt terug en scoort goed met hoog-laag combinaties. Weer een clinch, ref komt er tussen. Conor iets meer energiek nu en lijkt vastbesloten en blijft goed boksen. Hij ziet er zichtbaar vermoeid uit en heeft moeite met het tempo in het boksen. Zoekt weer de clinch op maar biedt geen soelaas. Hij blijft tikken uitdelen maar de “snap” ontbreekt. Laten we niet vergeten dat hij het al beter doet dan veel wereldklasse boksers de afgelopen jaren tegen Mayweather. McGregor wisselt vaak van stance, voetenwerk blijft goed. 50-50 deze ronde.

Ronde 9
Nu komt het erop aan. Body shot door Conor, wordt gewaarschuwd door de ref. Conor raakt geirriteerd en duwt Floyd weg. Floyd blijft komen met snelheid en fitheid. Conor stoot echter terug hoewel de power van de eerste rondes ontbreekt. Floyd met de harde rechtse, Conor blijft staan. Weer een clinch, ref ertussen. Nodig voor Conor omdat hij zichtbaar moe wordt. Dit zorgt ervoor dat hij klappen krijgt. Klasse van Floyd Mayweather komt nu naar voren. Body, head, links, rechts boven, onder. Stoten komen van alle kanten maar Conor blijft staan. Harde rechtse, Conor clincht. Conor wordt nu overklast maar staat nog steeds. Benen nu spaghetti van conor maar nog steeds in the fight. Floyd ramt erop los.

Ronde 10
Laatste rondes komen eraan, Conor heeft weer wat energie. Floyd verkleint de afstand en zit nog op 100 procent energie. Nu komt het erop aan. Overlevingsmodus voor Conor, Floyd probeert hem naar het canvas te krijgen. Duurt niet lang meer nu. Afgelopen! De ref met de stoppage.

Floyd Mayweather wint de Money Fight op TKO.

Photo credit: Mark J. Rebilas, Joe Camporeale

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.