Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 185 uitslagen en results

Gisteren vond er een historisch UFC event plaats: dit was namelijk het eerste UFC event dat live werd uitgezonden op een Nederlandse TV-zender. Op FOX kon je terecht en dat hebben ongetwijfeld vele MMA fans ook gedaan.

We nemen je mee in de uitslagen en pikken de belangrijkste partijen er tussen uit voor je.

Alistair vecht slim
Hiermee kun je het gevecht tussen Roy Nelson en Alistair Overeem wel samenvatten. Overeem lijkt zich er tegenwoordig erg goed van bewust dat zijn kin twijfelachtig is, en plant hier samen met zijn coaches slim omheen. Nelson kan 2 dingen heel goed: incasseren en zijn rechtse overhand right lanceren. Dat lukte hem echter geen enkele keer echt goed.

Overeem was op alle fronten eigenlijk te goed. Met name met trappen en harde knieen naar het lichaam van Nelson, zorgde Overeem ervoor dat eerstgenoemde nooit zijn range kon vinden en niet in zijn spel kwam. Overeem draaide daarnaast goed weg van Nelson zijn rechter en kwam nooit echt in de problemen, buiten het feit dat Nelson hem vloerde in de derde ronde en een aantal keer een flurry liet zien terwijl Overeem met zijn rug tegen de cage stond.

UFC_185_Overeem_vs_Nelson
Deze kwam hard en vaak aan bij Nelson

Beide keren bleef Overeem opvallend rustig echter en kwam hij zodoende nooit in de problemen. Op dit vlak heeft hij duidelijk progressie laten zien en mede daarom is hij overtuigend en meer dan terecht de winnaar van deze partij.

Rafael dos Anjos is te sterk
Anthony “Showtime” Pettis mocht vandaag zijn titel verdedigen tegen serieuze contender Rafael dos Anjos. Zo serieus zelfs, dat Pettis zijn titel kwijt is.

Dos Anjos vocht het perfecte gevecht. Vanaf de eerste seconde kreeg hij Pettis in zijn achteruit en zorgde hij ervoor dat de druk overweldigend bleef. Met name het verschil in power was evident; Pettis bleef scoren maar Dos Anjos’ trappen en stoten waren merkbaar harder en hadden meer impact. Pettis pikte zijn puntjes mee en blijft altijd gevaarlijk, maar Dos Anjos won elke exchange.

UFC_185_Dos_Anjos_vs_Pettis
Superieure power en takedowns brachten Dos Anjos naar de overwinning

In combinatie met een aantal takedowns, die Dos Anjos zeer makkelijk scoorde was de zege voor de Braziliaan nooit in gevaar. Pettis is dus zijn titel kwijt, maar met Dos Anjos hebben we een zeer verdiende nieuwe lightweight UFC champ!

Hendricks overtuigt tegen sterke tegenstander
Johny Hendricks had iets goed te maken na zijn verloren titelgevecht tegen Robbie Lawler. Dat is precies wat hij tijdens UFC 185 heeft gedaan.

De grote game changer hier was de takedown. Brown, een goede Muay Thai vechter, kwam nooit in zijn ritme omdat hij zich continue moest bekommeren om de takedown. Dit zorgde ervoor dat Hendricks makkelijk in zijn ritme kwam en dit zag je ook in zijn spel terug. Hij oogde zeer los en combineerde er op los.

Matt Brown liet echter zien waarom hij “The Immortal One” wordt genoemd en hij bleef komen. Als ik het goed tel had Hendricks 7 takedowns, maar Brown bleef actief vanaf zijn rug, probeerde meerdere triangles en bleef stoten. Dit zorgde ervoor dat, enkele uitzonderingen daargelaten, Hendricks nooit echt los kon met zijn ground and pound.

Dat ten spijt was Hendricks echter wel duidelijk overal de bovenliggende partij. Respect voor Brown zijn doorzettingsvermogen, waarmee hij liet zien Hendricks zijn power meer dan goed kon weerstaan. Meer dan dat kon hij echter niet en hiermee is Hendricks weer op weg naar zijn volgende title shot.

Joanna Jedrzejczyk de nieuwe strawweight sensatie
Joanna Jedrzejczyk (zie dat maar eens in 1 keer goed uit te spreken) gold als een serieuze uitdager voor de belt van Carla Esparza. De verwachting was echter dat Esparza de match zou kunnen controleren met haar superieure worstelskills.

Dat feestje ging echter mooi niet door. De Poolse Muay Thai vechter bleek te veel voor Esparza en de frustratie groeide tijdens het gevecht bij laatstgenoemde. Jedrzejczyk sprong na enkele gelukte takedowns van Esparza meteen weer op en het was een kwestie van tijd voordat de superieure stand-up skills van de Poolse de overhand namen.

Dat gebeurde dan ook in de tweede ronde: Esparza ging neer op een flurry van de Poolse en kon niet meer op haar benen staan. Hiermee zagen we de tweede championship belt die van hand wisselde tijdens UFC 185 en hebben we een verdiende nieuwe strawweight kampioen bij de dames.

Alle UFC 185 uitslagen
Rafael dos Anjos def. Anthony Pettis via unanimous decision (50-45, 50-45, 50-45)
Joanna Jedrzejczyk def. Carla Esparza via TKO (strikes) – Round 2, 4:17
Johny Hendricks def. Matt Brown via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Alistair Overeem def. Roy Nelson via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Henry Cejudo def. Chris Cariaso via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Ross Pearson def. Sam Stout via knockout (punches) – Round 2, 1:33
Elias Theodorou def. Roger Narvaez via TKO (punches) – Round 2, 4:07
Beneil Dariush def. Daron Cruickshank via submission (rear-naked choke) – Round 2, 2:48
Jared Rosholt def. Josh Copeland via TKO (strikes) – Round 3, 3:12
Ryan Benoit def. Sergio Pettis via TKO (punches) – Round 2, 1:34
Joseph Duffy def. Jake Lindsey via TKO (strikes) – Round 1, 1:47
Germaine de Randamie def. Larissa Pacheco via TKO (punches) – Round 2, 2:02

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.