Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

TUF 17 Finale uitslagen

Afgelopen zaterdag vond de finale van The Ultimate Fighter 17 plaats. Wij hebben het gezien en praten je door de belangrijkste gevechten heen!

Urijah Faber verslaat oude trainingspartner
Hoewel Faber in zijn laatste paar UFC titel gevechten tekort kwam, liet hij tegen oude trainingsmaat Scott Jorgensen zien dat hij nog steeds een topper is en zeker nog een keer voor de titel kan vechten.

In de eerste twee rondes leidde Faber ruim op punten. Hij maakte gebruik van een gevarieerde aanval waarin we stoten en trappen, zijn welbekende takedowns en natuurlijk uitstekende topgame terug zagen komen. Hier leek Jorgensen, zijn oude trainingsmaat bij Team Alpha Male, aanvankelijk geen antwoord op te hebben.

Faber moest echter toch een tandje bij zetten in de derde ronde, want Jorgensen begon lekker te draaien. Hij combineerde goed staand en liet Faber voelen waar hij voor vocht. Een ronde later was het echter gebeurd; Faber scoorde een takedown, nam snel zijn rug en klapte er een choke op: niet snel daarna was het gebeurd.

TUF 17 Finale :Urijah Faber versus Scott Jorgensen

Urijah Faber is dus weer in de picture en wint met een rear naked choke van Scott Jorgensen!

Uriah Hall maakt hype niet waar
Zoals het vaak gaat met hype, uitzonderingen daargelaten, is deze niet 1-op-1 hetzelfde als de realiteit. Hall maakte zijn naam tijdens The Ultimate Fighter 17 met een schitterende spinning heel kick KO. Veel werd er dus van verwacht tegen Kelvin Gastelum.

En op papier was dat ook zeker niet onredelijk. Hall is de betere striker van de twee en liet dit aanvankelijk ook zien. Het grote verschil in dit gevecht werd echter gemaakt door het feit dat Gastelum niet bang was een paar poeiers te vangen om een paar terug uit delen. Hij deelde niet alleen tikken terug uit, maar vooral ook takedowns en dat maakte het verschil. Hall wist niet goed wat hij met het feit aanmoest dat Gastelum maar bleef komen en door zijn stoten en trappen bleef lopen, zo leek het wel.

Hall leverde echter nog wel een schitterende move af voor zijn highlight reel: in de tweede ronde scoorde hij met een prachtige suplex takedown. Dat zie je niet vaak meer tegenwoordig.

Toch was het niet genoeg en ging Gastelum met de winst naar huis. Het was een dubbeltje op zijn kant, want een split decision, maar de takedowns en top control maakten het verschil.

Kelvin Gastelum versus Uriah Hall

Gastelum wint door split decision dus!

Zingano wint tweede ever womens MMA bout
Cat Zingano nam het tegen Miesha Tate op in de tweede vrouwen MMA showdown ooit in de UFC.

Het gevecht begon in het voordeel van Tate. Zij scoorde met stoten en een stevige dosis ground and pound na een takedown. Dit ging zo door in de tweede ronde, totdat Zingano overnam.Tate ging voor een heel hook, maar Zingano ontsnapte en kwam in top position terecht. Vanaf hier deelde zij een serie ellebogen uit aan haar opponent.

Ze had haar succesformule gevonden en ging in de derde ronde voor de takedown. Vanaf hier nam de intensiteit van de ellebogen toe maar Tate wist nog op te staan. Dit mocht echter niet baten omdat het Zingano in staat stelde om een serie knieën uit te delen. Deze, gevolgd door een staande elleboogstoot, waren te veel voor Tate en de scheids stapte in.

TKO overwinning voor Zingano dus!

Gonzaga kon snel gaan douchen
Gabriel Gonzaga mocht aantreden tegen ‘Hapa’: Travis Browne. Dat de Hawaiiaanse reus een stoot in huis heeft, daar kan Stefan Struve over meepraten. Gonzaga nu dus ook na een kort gevecht waar weinig in gebeurde.

Browne opende met een trap en miste; dit was voor Gonzaga gelegenheid om Browne tegen de cage aan te drukken. Gonzaga vergat echter dat je in die positie ook klappen kan krijgen en Browne maakte hier gretig gebruik van. Alles wat nodig is waren een paar loeiharde ellebogen, en laat Browne die juist heel goed kunnen uitdelen.

Browne wint dus door KO in de eerste ronde makkelijk van Gonzaga!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.