Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 155: Pace is the name of the game

Wat een MMA avond. Een nieuwe heavyweight champ en hoe!

In de eerste ronde was het sleutelwoord: tempo. Binnenkort zal het nieuwe buzzword van het jaar waarschijnlijk ‘pace’ zijn, daar waar ‘elusiveness’ het het was toen Lyoto Machida LHW champ was.

Hoe dan ook, Cain Velasquez zette een moordend tempo in in de eerste ronde. Hij kreeg direct 2 takedowns, waar Junior Dos Santos goed uit op kon staan. Waarschijnlijk dacht JDS dat de ademruimte later zou komen in de ronde en daar leek het wel even op. Hij kreeg de ruimte en landde een paar jabs op Velasquez’ gelaat. Cain hield het tempo echter vol en begon af te wisselen. Leg kicks, High kicks zelfs, jabs, hooks, maar bovenal de eeuwige takedown. Toen JDS doorkreeg dat Cain dit tempo waarschijnlijk wel de volle 5 ronden vol ging houden, leek er iets te breken bij hem omstreeks de 3e minuut van deze eerste ronde. Zo ongeveer gelijktijdig met dit moment vloerde Cain hem met een overhand right. JDS overleefde de ronde net maar je kon de verbazing van zijn gezicht aflezen.

De tweede ronde was meer van hetzelfde. De takedowns en het tempo deden zijn werk en alles aan JDS straalde uit dat hij er geen zin meer in had. Zijn spirit was gebroken en dit was te zien aan de manier waarop hij zijn aanvallen opzette. Geen overtuiging en kracht in de stoten. Nou moeten we eerlijk zijn en zeggen dat Cain ook niet bepaald met KO power of intentie aan het striken was, maar hij hield JDS continue bezig en deze laatste kon absoluut niks beginnen, op de grond of staande. Het tempo van beide heren nam tegen het einde van de ronde wel drastisch af.

Aan het begin van de derde ronde was JDS onherkenbaar door de vele blauwe plekken en zwellingen. In de derde ronde kreeg JDS weer wat meer zin en leek hij wat lichter op zijn voeten. Hij kreeg er een paar goede bodyshots door maar zijn probleem was de takedown; Cain kreeg hem weer naar de grond en dit zoog zijn energie compleet leeg, voor zover dat nog niet zo was. Dit zette zich door in de derde ronde en hoewel JDS af en toe nog doorkwam met knieen en stoten, zat er geen overtuiging meer in zijn aanvallen.

UFC 155: Junior dos Santos versus Cain Velasquez
JDS had niets in te brengen tegen Cain Velasquez

De vierde en vijfde ronde veranderden niets aan dat beeld en JDS is eigenlijk gedurende vijf ronden gedomineerd. Eén judge gaf zelfs een 50-43 score en dat is niet gek: Cain heeft 111 significante strikes geland (een record) en maar liefst 11 takedowns gescoord.
Een ongekende prestatie. Respect voor Junior: hij bleef staan en gaf uiteindelijk niet op. We gaan zeker nog van hem horen maar voor nu is Cain (wederom) de Heavyweight champion van de UFC!

Overige resultaten
Jim Miller UD over Joe Lauzon
Constantinos Philippou TKO over Tim Boetsch – Ronde 3
Okami UD over Alan Belcher
Derek Brunson UD over Chris Leben
Eddie Wineland SD over Brad Pickett
Erik Perez TKO over Byron Bloodworth – Ronde 1
Jamie Varner SD over Melvin Guillard
Myles Jury UD over Michael Johnson
Todd Duffee TKO over Philip de Fries – Ronde 1
Max Holloway SD over Leonard Garcia
John Moraga submission (Guillotine Choke) over Chris Cariaso – Ronde 3

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.