Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 167 uitslagen

Gisteren vond UFC 167 plaats en daar is weer het nodige gebeurd. Lees verder!

And still…welterweight champion of the UFC
Een controversiele partij gisteren tussen Georges St-Pierre en Johny Hendricks. De uitkomst is dat GSP nog steeds de welterweight champ van de UFC is maar de weg daar naar toe is veel interessanter.

Velen vinden namelijk dat de belt nu om de middel van Hendricks had moeten zitten. En daar valt best een case voor te maken. Hendricks landde namelijk net wat hardere stoten door het gevecht heen en had GSP in serieuze problemen in de tweede ronde. Vooral duidelijk was dat Hendricks de fysiek sterkere was in zowel de clinch als striking power. Dat wil niet zeggen dat hij veruit de betere was; hetzelfde geldt voor GSP. Een dubbeltje op z’n kant zouden we hier zeggen.

De eerste ronde liet dat goed zien. GSP kwam zoals gewoonlijk goed door met zijn jab en landde vrijwel direct een takedown. Hendricks stond echter direct weer op en kwam zelf ook goed door met zijn jab en linkerhoek. Hij landde wel de hardere strikes in de clinch, met name knieen tegen de bovenbenen van GSP. Deze laatste was echter wel wat actiever. De eerste ronde ging hierdoor gelijk op.

In de tweede ronde deed Hendricks zijn beste werk. Met goed clinchwerk waarin hij GSP goed beschadigde en met een harde linkerhoek die GSP “spaghetti legs” gaf leek hij de zaak te kunnen afmaken. GSP is echter niet de eerste de beste en kwam de ronde door. Hendricks bleef goed jagen en was zowel in het grapplen als striken duidelijk de betere.

In de derde ronde deed juist GSP zijn beste werk. Zijn jab kwam vaker door en hij raakte Hendricks met een mooie high kick. Hendricks schudde zijn hoofd maar deze trap kwam wel degelijk aan. Hendricks leek snelheid te verliezen en zijn stoten waren lang niet zo hard als in voorgaande rondes. GSP controleerde de afstand en was veruit actiever. Daarnaast landde hij ook een takedown.

Zoals gezegd was het echter een dubbeltje op zijn kant. In de vierde ronde was het dan ook weer all-Hendricks. Hij controleerde en kwam goed door met power punches en goed clinchwerk, waarbij hij harde knees uitdeelde op het bovenbeen van GSP (zoals ook in eerdere rondes). Hij kreeg GSP ook naar de grond maar hij kon opstaan net voordat de bel ging. Duidelijk voor Hendricks deze ronde.

In de laatste ronde trok GSP de partij weer naar zich toe. Knap gezien de stoten die hij had moeten incasseren tot dan toe. Hij landde weer een takedown (3 in totaal in dit gevecht) en controleerde tempo en afstand met zijn jabs en superman punches. Daarnaast maakte hij gebruik van leg kicks (waarvan er 1 goed hard doorkwam) en front kicks.

Zoals ik het zie kon ronde 1 naar GSP of Bigg Rigg. Ronde 2 en 4 waren duidelijk voor Hendricks, 3 en 5 voor GSP. Overall vond ik Hendricks gevaarlijker en GSP actiever en gevarieerder. GSP heeft in ieder geval laten zien over een goede kin te beschikken en Hendricks klopt aan de deur als troonopvolger.

Daarnaast nog een ietwat vreemde statement van GSP. Hij gaf na de pot aan zich meer te willen concentreren op zijn prive leven en dat hij ” even weg zal gaan “. Wat dit betekent, geen idee, maar dit zal vast binnenkort duidelijk worden.

Hoe het ook zij, voorlopig zit de welterweight belt nog om de middel van Georges St-Pierre.

UFC 167 arnold & GSP
Still the champ…Arnold is er in ieder geval blij mee!

Chael wordt aangepakt
Anders kan ik niet zeggen. Tegen “vriend” Rashad Evans had Chael Sonnen niets in te brengen. De trainingspartners begonnen het gevecht tegen de cage na een mislukte takedown van Chael. Na wat dirty boxing kreeg Rashad Chael naar de grond en was het een rechte weg naar de overwinning vanaf daar. Rashad passte de guard van Chael moeiteloos, ging van side control naar full mount en vanaf toen was het ground and pound voor Rashad, en over en uit voor Chael.

UFC 167 chael versus rashad
Veel beter dan dit werd het niet voor Chael

Geen twijfel mogelijk wie hier de betere was: Evans wint op TKO.

Overige resultaten Main Card
Robbie Lawler SD over Rory MacDonald
Tyron Woodley KO over Josh Koscheck
Ali Bagautinov UD over Tim Elliott

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.