Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC Fight Night Krakow: Cro Cop’s Revenge

We vallen meteen maar met de deur in huis, want over UFC Fight Night Krakow viel verder helaas niet heel veel noemenswaardigs te melden.

Cro Cop dus! Mirko Filipovic staat erom bekend om zijn rematches altijd te winnen, en dat deed hij vanavond dan ook. Het was misschien wel de belangrijkste rematch voor hem van allemaal, want niemand heeft hem zoveel schade toegebracht als Gabriel Gonzaga. Voor wie de afgelopen 8 á 9 jaar onder een steen heeft gelegen, “Napao” maakte een einde aan de titelaspiraties in de UFC van Mirko Cro Cop in 2008 met een ontzettende poeier van een (rechter) high kick. Iedere MMA fan kent de beelden en bij de meesten van ons staan ze in het geheugen gegrift.

CroCop_headkick_Gonzaga
Voor wie dat niet van toepassing is; we helpen je even

Mirko was sindsdien nooit meer de oude en Gonzaga was de nieuwe “hot prospect” voor de UFC titel. Cro Cop kende daarna wisselende resultaten en Gonzaga’s hype werd snel gedoofd door Randy Couture.

Goed, dat was toen. Ondertussen is het 7 (!) jaar verder en zijn beide vechters niet meer wat ze waren. De verwachting was echter dat Cro Cop verder afgegleden was gezien zijn vele gevechten (zowel in MMA, als boksen en kickboksen) en hogere leeftijd. Gonzaga was ondanks zijn laatste resultaten (twee verliespartijen waarvan één op TKO) daarom de lichte favoriet.

En in de eerste twee ronden was er geen enkele reden om dat beeld te wijzigen. Cro Cop zag er zoals verwacht erg nerveus uit en Gonzaga had duidelijk getraind om de highkick te ontwijken, danwel te counteren. In de eerste ronde probeerde Cro Cop er door te komen met de jab, maar dat lukte niet helemaal. Gonzaga kreeg Mirko uiteindelijk eenvoudig naar de grond, na wat cirkelwerk om elkaar heen, en probeerde te scoren met ellebogen en stoten vanuit uiteindelijk de mount. Cro Cop ontsnapte echter knap met een heelhook, waarop Gonzaga een heelhook van hemzelf toepaste. Deze mislukte, waarna Cro Cop weer kon staan. Met dit vermeende voordeel deed hij echter weinig.

In ronde twee meer van hetzelfde. Cro Cop was nog steeds nerveus, maar lanceerde wel zijn bekendste wapen: de left high kick. Napao had hier duidelijk op getraind en dook direct onder het suizende been door terwijl het publiek de adem inhield. Nog vóór Cro Cop zijn been neerkwam, ging hij voor de takedown. Cro Cop kon hem nog een tijdje in half guard houden maar uiteindelijk passte hij weer naar mount; Mirko lanceerde een aantal harde ellebogen vanaf zijn rug maar Gonzaga bewees hem dezelfde dienst terug en sneed Cro Cop open met een rake elleboog. Het bloed gutste eruit en hiermee kwam ook een einde aan ronde twee.

CroCop_Gonzaga_2
Het ging niet crescendo voor Cro Cop in het begin

 

Maar dan! In de derde ronde was Gonzaga, die al niet bekend staat als cardiomonster, zichtbaar vermoeid. Hij ging voor een extreem lage takedown die Mirko makkelijk wist te ontwijken. Daarna probeerde hij het met clinchwerk tegen de kooi aan. Daar zou hij echter spijt van krijgen; Mirko raakte hem namelijk precies goed met een harde korte elleboog welke het einde van Gonzaga inluidde. Hij zag eruit alsof ie in Thialf op schaatsen stond en Mirko zijn oude killerinstinct kwam weer naar boven. Met follow-up opstoten en hoeken kreeg hij Gonzaga naar de grond. Zonder na te denken sprong hij in diens guard en raakte hij zijn tegenstander goed met ellebogen en stoten naar lichaam en hoofd. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de referee er tussenkwam, en na een serie vintage hammerfists, was dat precies wat scheids Leon Roberts deed. Cro Cop heeft zijn revenge dus: Mirko wint door TKO van Gonzaga!

CroCop_Gonzaga_CroCop_wint
Maar uiteindelijk liep het toch goed af

 

UFC Fight Night Krakow: volledige uitslagen
Main Card

Mirko “Cro Cop” Filipovic defeated Gabriel Gonzaga (#14) via TKO, Round 3, 3:30

Jimi Manuwa (#9) def. Jan Blachowicz via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)

Pawel Pawlak def. Sheldon Westcott via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

Maryna Moroz def. Joanne Calderwood (#6) via submission (armbar) – Round 1, 1:30

Prelim Card

Leon Edwards def. Seth Baczynski via knockout (punches) – Round 1, 0:08

Bartosz Fabinski def. Garreth McLellan via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

Sergio Moraes def. Mickael Lebout via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

Yaotzin Meza def. Damian Stasiak via unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)

Daniel Omielanczuk def. Anthony Hamilton via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-27)

Alexandra Albu def. Izabela Badurek via submission (guillotine choke) – Round 2, 3:34

Stevie Ray def. Marcin Bandel via TKO (punches) – Round 2, 1:35

Taylor Lapilus def. Rocky Lee via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.