Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC Fight Night Orlando: #andnew…oh nee

Wederom een mooie card afgelopen nacht tijdens UFC Fight Night Orlando. Niet alleen stond er een titelgevecht op het menu tussen Renan Barao en Donald “Cowboy” Cerrone, ook onze Alistair Overeem kwam in actie na jaren voorpret, tegen Junior “Cigano” dos Santos. Hoe dit alles afliep lees je hieronder.

Nate Diaz met aangename comeback
Nate Diaz had meer dan een jaar niet gevochten vóór gisterennacht. Hij moest het opnemen tegen niet de minste lightweight Michael Johnson. Johnson was de favoriet vooraf en liet dat ook zien. Hij scoorde goed met lowkicks, waar Diaz zichtbaar last van had. Nate scoorde wel met jabs maar Johnson richtte duidelijk de meeste schade aan. In de tweede ronde veranderde de dynamiek van het gevecht echter. Na een gecheckte lowkick door Diaz liet Johnson zijn oorspronkelijke strategie voor wat het was en ging hij voor de knockout. Dit was precies wat Diaz wilde en met zijn veel grotere reach en volume boxing scoorde hij punt na punt. Johnson kon hier, behoudens wat harde linker counters, niets tegenover stellen. De unanimous decision ging uiteindelijk daarom ook verdiend naar Diaz.

Overeem wint langverwachte heavyweight showdown
Het gevecht tussen Junior dos Santos en Alistair Overeem is al jaren in de maak. De vete begon in de tijd dat Overeem nog “Ubereem” genoemd werd en spieren bovenop spieren had. In die tijd was Dos Santos nog een gevreesde in-and-out bokser die de titel met één overhand right van Cain Velasquez had gewonnen. Fast forward naar 2015. Overeem heeft zijn bodybuilding spieren ingeruild voor functionele spieren en kan meer dan één ronde vechten zonder aan de beademing te hoven. Daarnaast heeft hij onder Greg Jackson een meer defensieve stijl aangenomen die zijn overall game zeker ten goede komen. Junior dos Santos is bijna uitsluitend in ware oorlogen geweest, met twee keer een onwerkelijk pak slaag van Velasquez en een overwinning op Stipe Miocic waar hij ook de nodige schade opliep. Desondanks was de algemene consensus dat Overeem toch dit gevecht zou gaan verliezen, niet in de laatste plaats door zijn fragiele kin.

Hoe anders was de werkelijkheid. In een eerste ronde waar weinig gebeurde en beide mannen afwachtend waren, landde Overeem wat harde body- en lowkicks en Dos Santos welgeteld één jab die goed doorkwam. In de tweede ronde begonnen de heren wat voortvarender en Overeem bleef scoren met harde single strikes uit de southpaw stance. Dos Sasntos laadde nog een spinning kick op en scoorde met een combinatie terwijl Overeem met zijn rug tegen de cage stond. Ondertussen had Overeem met enkele harde linkse stoten flink wat cuts veroorzaakt en zorgden de body kicks voor twijfel bij Junior. Na de genoemde combinatie kreeg Junior er toch meer zin in en begon hij te glimlachen. Dat was echter het begin van het einde: Overeem timede zijn left straight, dook er onderdoor en vloerde hem met een linker hoek met al zijn gewicht erachter. Junior ging neer en Alistair maakte het af met hammer fists.

Dos Anjos blijft de champ
In een tijd waarin UFC belts van hand verwisselen in rap tempo, bleef de lightweight titel vannacht bij Rafael dos Anjos. Eigenlijk heeft Cerrone niks gedaan en sloeg Dos Anjos hem met stoten combinaties in de eerste ronde eruit, na een harde bodykick. Dos Anjos blijft voorlopig onbedreigd de lightweight champ na een partij waarin de uitdager helemaal niks te vertellen had.

En daarmee is UFC Fight Night Orlando in de boeken. Overeem schuift op in de rij voor de title picture en Dos Anjos laat zien waarom hij de champ is. Nate Diaz zou een dark horse kunnen worden in de lightweight divisie, waar waarschijnlijk Conor McGregor ook zijn opwachting over niet al te lange tijd zal maken.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.