Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

UFC on Fox 7 Resultaten

UFC on Fox 7 vond gisteren plaats. Ik was er bij! Nou ja, ik heb de gevechten gezien en praat je zoals gewoonlijk door de belangrijkste heen. Lees verder!

Ben Henderson versus Gilbert Melendez
Zeer, zeer close was deze headliner. Een standup fight tussen twee technische vecthers pur sang. “Smooth” maakte het verschil met leg kicks maar Melendez had steeds weer een antwoord. Met name in de tweede en vijfde ronde deed hij goed werk en landde hij meer dan eens met een rechter stoot en knieen naar het lichaam.

Henderson counterde op zijn beurt weer in het restant van de rondes en scoorde met name met staande ellebogen en de eerdergenoemde leg kicks. Een zeer technische pot die alle kanten op ging en de uitslag had ook zomaar anders kunnen zijn.

Benson Henderson vs Gilbert Melendez
Close maar niet close genoeg voor Melendez

Als je champion wil zijn moet je echter zeer overtuigend winnen en dat deed Melendez niet: mede daarom kreeg Henderson de split decision en bleef hij de lightweight UFC champ. Daarna vroeg hij ook nog zijn vriendin ten huwelijk, dus zijn avond kon waarschijnlijk niet meer stuk.

Frank Mir versus Daniel Cormier
In de aanloop naar dit gevecht had Daniel Cormier het had al over een gevecht tegen Jon Jones in de lightheavyweight divisie. Daarmee toch wel implicerend dat hij voorbij Mir aan het kijken was. Ook al is Mir geen absolute top-3 heavyweight; zoiets is nooit slim om te doen. Maar Cormier lijkt te hebben geleerd van onder andere Alistair Overeem qua houding ten opzichte van je tegenstander en nam toch een stapje terug in de aanloop naar het gevecht. Tot zover de build-up naar deze pot.

Een aantal zaken vielen op tijdens het gevecht zelf. Toch wel een van de opvallendste dingen was hoeveel kicks deze mannen probeerden voor twee grondvechters. Mir liet duidelijk zijn achtergrond in karate zien en Cormier trapte zo makkelijk dat Frank Mir zelfs onder de indruk was in de eerste ronde en Cormier zijn complimenten gaf.

Mir oogde erg ontspannen in de standup, trapte veel en leek dat te doen om het gevecht naar de grond te forceren. Hij trapte makkelijk zoals gezegd en ging zelfs voor een spinning heel kick in de eerste ronde. Cormier liet echter weer zien waarom Mir moeite heeft met worstelaars, maar niet op de manier waarop je zou verwachten. Waar Mir hoopte op wellicht een takedown zodat hij Daniel in zijn guard zou kunnen krijgen, opteerde Cormier ervoor om Mir uit te putten in de clinch. Dit lukte Shane Carwin al eerder; gelukkig voor Mir heeft Cormier niet de punching power van Carwin.

Mir had echter geen antwoord op het verstikkende clinchwerk van Cormier: Cormier viel veelvuldig het lichaam van Mir aan en dat leek de energie uit Mir te trekken. Echter is Cormier geen natuurlijke heavyweight en dat leek ook invloed op zijn cardio te hebben: hij oogde in de derde ronde wat minder energiek en wat vooral opviel: hij ging niet een keer voor een echte takedown vanuit een shot of slam. In de derde ronde deed Mir zijn beste werk en scoorde hij met bodykicks en harde low kicks.

Frank Mir versus Daniel Cormier
Mir liet zich overbluffen, zo leek het

Het mocht echter niet meer baten: Cormier wint door unanimous decision. Een aantal zaken die we echter hebben geleerd:

  • De overwinning van Cormier was minder spectaculair dan verwacht na zijn wipeout van Josh Barnett
  • Mir kan dan nog redelijk wat partijen verliezen, hij lijkt toch altijd ergens niet zijn volledige potentieel te benutten. Had hij de body- en low kicks in de eerdere rondes zo goed ingezet, dan was hij misschien nooit zo in de clinch uitgeput
  • Cormier moet vooruitgaan en meer en overtuigender winnen voordat hij kan praten over title shots, of het nu in de lightheavy of heavyweight division is

Nate Diaz versus Josh Thomson
Nate Diaz heeft altijd een grote bek want hij is Nate Diaz. Josh Thomson  heeft daar echter weinig boodschap aan en liet dat ook in dit gevecht zien. Diaz begon letterlijk vanaf de eerste seconde al met zijn smoel opentrekken en Thomson reageerde op de enig mogelijke manier: met zijn vuisten en benen.

Thomson ging niet mee in het spel van Diaz en bleef goed vanuit de buitenkant werken. Low kicks deden zijn werk goed en Thomson raakte hem keer op keer weer op zijn knie. Deze zwol op naar formaatje kokosnoot en de schade was gedaan. Als een soort voorteken gooide Thomson ook een head kick omhoog; deze raakte Diaz zijn gezicht met de voet maar zou een inleiding zijn van wat nog zou komen.

In de tweede ronde was het namelijk zover: na een serie ellebogen in de clinch gooide Thomson nog een keer omhoog: dit keer raakte hij Diaz vol en deze was zo goed als out. Een aantal stoten later en de ref kwam er tussen:

Josh Thomson versus Nate Diaz
The Punk won meer dan terecht

Gerechtigheid zegeviert en Thomson wint door TKO.

Overige uitslagen
Matt Brown TKO over Jordan Mein
Chad Mendes TKO over Darren Elkins
Francis Carmont UD over Lorenz Larkin
Myles Jury KO over Ramsey Nijem
Joseph Benavidez TKO over Darren Uyenoyama
Jorge Masvidal UD over Tim Means
T.J. Dillashaw TKO over Hugo Viana
Anthony Njokuani KO over Roger Bowling
Romero Palacio KO over Clifford Starks

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.