Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

UFC on Fuel TV 9 Uitslagen

Het debuut van Gegard Mousasi in de UFC vond gisteren plaats. Wij keken mee!

Dreamcatcher doet wat hij moet doen
Gegard Mousasi zou het oorspronkelijk tegen Alexander Gustafsson gaan opnemen. Een partij van 2 getalenteerde MMA vechters en technische strikers die het tegen elkaar zouden gaan laten zien. Echter , een blessure voor Gustafsson gooide roet in het eten.

Enter Ilir Latifi. De Zweedse trainingspartner van Gustafsson en goede MMA vechter in zijn eigen recht. Wellicht wat aan de kleine kant voor LHW (net 1 meter 70) maar hij heeft een goed record en naar verluid een actieve vechtstijl. Sterk in takedowns, waar Mousasi weer net iets minder sterk in is. Potentieel zou dit dus best, ook al is Latifi een last minute vervanging, een goede matchup kunnen zijn.

Niets van dat alles echter. Mousasi is op een ander level, en hoewel dit vooraf duidelijk was, was het verschil in niveau toch wel te groot. Latifi deed goed mee en dwong Mousasi tot de decision te gaan, maar meer deed hij ook niet.

De striking van Mousasi was te divers en met name zijn jab, in combinatie met zijn reach voordeel, speelde Latifi parten. Hij had hier geen antwoord op en kreeg Mousasi ook niet naar de grond. Met uitzondering van de laatste minuten van de laatste ronde, maar Mousasi liet zich niet gek maken. Latifi kreeg niets uit de takedown gedaan en het gevecht eindigde zoals verwacht:

Mousasi door decision. Hoewel een niet heel spectaculaire overwinning, doet het niets af aan de aantrekkingskracht van Mousasi versus Gustafsson, wat toch binnenkort wel alsnog zal plaatsvinden.

Overige results
Ross Pearson TKO over Ryan Couture
Matt Mitrione KO over Philip DeFries
Brad Pickett SD over Mike Easton
Diego Brandao submission over Pablo Garza
Akira Corassani UD over Robbie Peralta

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.