Categorieën
MMA nieuws

Bellator 175: King Mo wint rematch van Rampage

Bellator 175 is in de boeken. Meest interessante partij was de main event – Muhammed King Mo Lawal tegen Quinton Rampage Jackson. Het was een rematch van een eerdere partij tussen de twee in 2014, welke Jackson op (discutabele) decision won.

Spoelen we door naar 2017, dan is het beste bij beide heren er vanaf. Rampage heeft al meerdere malen aangegeven dat de fight game toch niet helemaal zijn ding is (of dat echt zo is, is een tweede natuurlijk) en afgelopen week gaf hij nog aan spijt te hebben van zijn beslissing om professioneel vechter te worden. Daar zal vast een gedeelte onzin bij zitten, maar als we het over motivatie hebben is dat geen heel goed voorteken.

King Mo daarentegen heeft ook zijn piek gehad zo lijkt het, en verloor onlangs nog op redelijk catastrofale wijze van Mirko Cro Cop Filipovic. Daarentegen speelt hij nog wel een soort van rol in de lightheavyweight divisie van Bellator en is hij nog een geduchte tegenstander voor eenieder in die divisie.

Dan het gevecht zelf. Dat begon eigenlijk al op de weegschaal. Zoals je wellicht weet was dit een heavyweight gevecht dus beide heren hoefden zich geen zorgen over de weight cut te maken. In de praktijk betekende dat dat King Mo iets had gebulkt naar 212 pond. Hij is tenslotte in feite een middleweight qua bouw. Rampage liet alles gaan en kwam op de weegschaal op 253 pond. Van een gemiddelde light heavyweight qua bouw dus naar een zware heavyweight. Nou zag dat er niet heel rampzalig uit, maar qua conditionering brak het Jackson op.

Het gevecht is namelijk heel simpel samen te vatten: King Mo sleurde Jackson continue naar de grond en neutraliseerde de aanval van Rampage in de clinch. Rampage stelde hier, buiten een harde hoek in de tweede ronde die King Mo eventjes in de problemen bracht, niets tegenover. Daarmee won King Mo terecht de decision.

Waar Rampage naar toe gaat is nog onbekend, de volgende date van King Mo is wel bekend: Ryan Bader, onlangs overgestapt van de UFC.

Emmanual Sanchez wint van Marco Galvao, Kharitonov scoort knockout
In de co-main mochten Emmanuel Sanchez en Marco Galvao het uitvechten op 149 pond. Voor Galvao was het een stap omhoog in gewicht en dat was te zien. Zijn stoten misten kracht en voor Sanchez was het makkelijk om de takedown te stoppen. Sanchez was dus veroordeeld tot de standup en daar werd hij overklast door Galvao, die terecht de decision won.

Daarnaast kreeg Sergei Kharitonov de kans om zijn rampzalige debuut (KO verlies) te maskeren met een goede performance. Dat heeft hij ook gedaan tegen Chase Gormley: deze laatste was nog wel op punten aan het winnen met effectieve leg kicks en stootcombinaties, maar na een tijdje vond Sergei het wel welletjes en sloeg hem knockout met een overhand right – uppercut combinatie. Hiermee verbetert Kharitonov zijn Bellator record naar 1-1.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.