Categorieën
MMA fight MMA nieuws

MMA nieuws van de week

Het MMA nieuws van de afgelopen week in één handig overzicht. Relaxt toch?

Alistair Overeem geblesseerd: out tegen Dos Santos
Op 25 mei was het de bedoeling dat een partij die al lang in de maak is, eindelijk realiteit zou gaan worden. Hij wordt echter voor de tweede keer gecancelled: Alistair Overeem heeft een blessure opgelopen en zal niet kunnen aantreden tegen Junior Dos Santos. Hij heeft een klein scheurtje opgelopen zijn dijbeen. Jammer, want de fans kijken al tijden naar dit gevecht uit. Geblesseerd vechten is echter van de gekke dus wij hopen dat hij goed zijn rust pakt en op volle sterkte tegen JDS kan aantreden op een later stadium. Dana White heeft al aangegeven dat het gevecht verzet gaat worden en dat niemand Overeem zijn plek inneemt. Dit naar aanleiding van geruchten dat Mark Hunt tegen JDS zou aantreden.

Alistair Overeem
Alistair out tegen JDS!

Chris Weidman krijgt title shot
Het is eindelijk zover; de man waarvan velen denken dat hij Anderson Silva kan verslaan, krijgt zijn kans. Chris Weidman treedt aan tegen The Spider in de main event van UFC 162. Weidman is een zeer getalenteerde up and comer en heeft nog niet verloren in zijn carriere. Zijn laatste overwinning was op Mark Munoz, ook een hot prospect. In Silva vindt hij echter de meest getalenteerde MMA vechter die we wellicht ooit hebben gezien op zijn pad. Wordt dit de elfde succesvolle title defense van Anderson? We gaan het zien tijdens UFC 162.

Anderson Silva
Blijft Anderson Silva de 185-pound baas?

The Hammer stopt ermee
Mark Coleman is een legende van de sport. Hij maakte zijn MMA debuut in 1996 en heeft de UFC belt gewonnen. Tijdens zijn regeerperiode werd hij als onverslaanbaar beschouwd, totdat hij verslagen werd door Pete Williams. Toch heeft hij daarna nog het PRIDE openweight toernooi gewonnen in 2000 en blies hij zijn carriere nieuw leven in. Nu is hij 48 en is het echter mooi geweest. The Hammer House stichter moet binnenkort zijn heup laten vervangen en dit is directe aanleiding voor hem om ermee te stoppen. Hiermee stopt er na Randy Couture weer iemand van de oude garde en van hogere leeftijd.

Mark Coleman
Geen MMA meer voor de “godfather of ground and pound”

Hendo versus Sugar officieel ; Rua versus Nogueira rematch
Dan Henderson verloor onlangs teleurstellen van Lyoto Machida. Dat wil niet zeggen dat hij rust krijgt op zijn geavanceerde leeftijd; integendeel. Hij gaat het tijdens UFC 161 opnemen tegen Rashad Evans. Voor Evans is het de eerste keer dat hij twee partijen heeft verloren in zijn carriere en gezien zijn optreden tegen Antonio Rogerio Nogueira is het de vraag hoeveel zin hij er nog in heeft. Hendo heeft juist zijn carriere nieuw leven ingeblazen, maar met 42 jaar oud is het de vraag hoe lang hij nog heeft.

Dan Henderson versus Rashad Evans
Wint Hendo deze strijd vande worstelaars?

Tijdens ditzelfde event gaan we een rematch zien van Mauricio Rua en de eerder genoemde Antonio Rogerio Nogueira. De twee vochten eerder in 2005 al een dijk van een partij in PRIDE, waarbij Rua de decision mee naar huis nam. Nu, 8 jaar later gaan we zien wie het beste is opgedroogd. Nostalgie ten top; laten we hopen dat het weer net zo’n knalpartij wordt als in 2005!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.