Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

PRIDE vechters zegevieren weer eens

Het leek even een return naar oude tijden afgelopen zaterdag in de Saitama Super Arena in Japan. Zowel Wanderlei Silva als Mark Hunt zegevierden en hoe.

The Axe Murderer is weer even terug
Velen gaven Wanderlei Silva voor zijn partij tegen Brian Stann weinig kans. Zijn kin zou weg zijn en hij zou niet meer de vechter zijn die hij ooit was. Hoewel dat laatste wel voor een groot deel klopt, draaide Wanderlei de klok weer even terug.

Brian Stann is een hard hitter met een goede kin. Dat was Wanderlei ook, echter zijn kin is niet de beste meer. Daarnaast is hij wel nog steeds een hard hitter. Dat liet hij zien ! Stann tegen Silva was eigenlijk vanaf het begin vuurwerk. Beiden heren kwamen om de ander eruit te slaan en dat kon je zien. De ene na de andere exchange vloog je om de oren en  beiden heren werden een aantal keer gedropped. Geen van beiden leek echt de overhand te hebben in de eerste ronde, beiden incasseerden en deelden (hard) uit.

Het tempo ging in de tweede ronde iets omlaag maar beide heren bleven tekeer gaan. Totdat Wanderlei Stann raakte met een korte rechtse stoot. Hierna ging Brian naar het canvas en Wanderlei volgde op met standing to ground stoten tot de scheids het genoeg vond.

Wanderlei door KO dus! Fantastisch voor hem en de fans in Japan, zijn tweede thuis.

Struve moet toch aan zijn dekking blijven werken
Stefan Struve is de langste vechter in de geschiedenis van de UFC. Hij is echter nog niet al te goed gebleken in het gebruiken van zijn lengte en reach. Zijn KO losses beamen dat. Hij groeit echter per gevecht en laat sinds kort verbeterde standup en meer power zien. Dat hij zou winnen van Hunt zou dus niet extreem onwaarschijnlijk zijn.

Het ging echter anders. Hoewel Stefan in de eerste EN de tweede ronde in de mount zat, kon hij hier niet veel mee. Hij ging voor submissions en gebruikte ground and pound, maar zoals we weten heeft Hunt een ijzeren kin. In de derde ronde was de energie er wel uit bij beiden en de handen gingen dan ook omlaag. Slecht nieuws voor Struve want anders dan Hunt heeft hij geen kin waar je een baseball bat op kapot kan slaan. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook en Struve liep tegen een hoek op van Hunt waar hij niet meer van bij kwam.

Struve verliest dus op KO van Hunt. Eeuwig zonde maar hij heeft nog tijd genoeg en zal sterker terug komen. Voorlopig echter niet; door de stoot van Hunt brak zijn kaak namelijk.

Overige resultaten main card
Diego Sanchez SD over Takanori Gomi
Yushin Okami UD over Hector Lombard
Rani Yahya UD over Mizuto Hirota
Dong Hyun Kim UD over Siyar Bahadurzada

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.