Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 157: Ronda Rousey headliner

Dana White heeft aangekondigd dat nieuw verworven (en de eerste vrouwelijke in de UFC) MMA vechter Ronda Rousey UFC 157 zal headlinen. Bijzonder dus: het is de eerste vrouwen-MMA match in de geschiedenis van de UFC, en het is meteen ook de headliner. Rousey zal het op gaan nemen tegen Liz Carmouche.

ronda rousey ufc 157

Rousey staat natuurlijk bekend als de bantamweight champ van Strikeforce. Met de overname van Strikeforce door de UFC betekent dit ook meteen dat Rousey in de UFC de bantamweight champ is. Het was eigenlijk de bedoeling dat

Rousey het op zou gaan nemen tegen Cristiane ” Cyborg” Santos. Zij gaf echter aan dat ze de weight cut niet ging redden.

Hoewel dit gevecht interessant op zichzelf is, gaat het natuurlijk om Ronda Rousey vs Cristiane Santos. Dana White heeft al aangegeven dat dit gevecht er hoe dan ook zal komen. Zeker interessant voor de toekomst, en daarnaast; gaan we in de toekomst ook mannen tegen vrouwen zien in de UFC?

Wie weet. Laten we eerst kijken hoe Rousey, die brons verwierf in het Judo op de Spelen van 2008, het gaat doentegen Carmouche. We moeten nog even wachten tot 23 februari, maar wij gaan er dan zeker voor zitten !

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.