Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC on FOX 5: Henderson vs Diaz results

Wat een gevechten gisteravond weer. Een aantal gevechten die duidelijk maakten dat er duidelijk een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden in het MMA landschap. En een geweldige headliner!

De belangrijkste resultaten:

ufc on fox 5:ben henderson versus nate diaz
Nate Diaz kon niks beginnen tegen Ben Henderson

Bendo te sterk voor Diaz
Benson Henderson liet zien waarom hij de terechte lightweight champ in de UFC is. Tijdens het hele gevecht, dat de eindbel haalde, had Diaz niks te vertellen. Henderson scoorde met takedowns (8 in het hele gevecht), trappen, stoten en vooral veel clinchwerk om het normaal gesproken goede bokswerk van Diaz te neutraliseren. Zelfs op boksgebied was Ben Henderson beter: hij dropte Nate twee keer met een overhand left en een goeie hook. Ook het standbeen van Diaz was een target voor Bendo: harde legkicks en zelfs stoten naar het been landden keer op keer. Diaz leek nog even iets te proberen met een paar leglocks, maar deze hadden geen enkel effect en stelde Henderson alleen in staat om goede ground-and-pound uit te delen. Super strategie uitgevoerd door Henderson, waar Diaz geen antwoord op had.

Ben Henderson winner by UD.

B.J. Penn kan niet waarmaken wat hij wilde

ufc on fox 5:bj penn versus rory macdonald
BJ Penn was letterlijk en figuurlijk een maatje te klein voor Rory MacDonald

B.J. Penn gaf voor het gevecht tegen Rory MacDonald aan dat hij graag gezien wil worden als een van de besten aller te tijden. Gefrustreerd dat dit niet (meer) het geval is, was hij gemotiveerder dan ooit. Het mocht echter niet baten tegen MacDonald, die liet zien op alle fronten beter te zijn. Het gevecht vond echter voornamelijk staand plaats, een positie waar Penn in het verleden ontzag inboezemde met zijn snelheid, chin en punching power. Tegen MacDonald kwamen deze kwaliteiten echter niet naar voren en het is duidelijk dat de jaren voor Penn beginnen te tellen. MacDonald was niet aflatend en scoorde met trappen en stoten, hoog en laag, tegen het hoofd, benen en gelaat van Penn. Hij was simpelweg een maatje te groot voor B.J. en maakte het karwei ook bijna af met een loeiharde bodykick in de tweede ronde. Penn hield echter vol, maar meer dan dat deed hij niet. Triest om te zien maar bij Penn is het beste er nu definitief vanaf. Zeer goede prestatie van MacDonald, een top talent en iemand om zeker in de gaten te houden.

Rory MacDonald winner by UD.

Gustafsson laat Shogun niet in zijn spel komen

ufc on fox 5: gustaffson versus shogun
Gustaffson kwam nooit in de problemen tegen Shogun

Wederom een veteraan die tegen up and coming talent faalt. Mauricio ‘ Shogun ‘ Rua werd compleet overrompeld door Alxander ‘ The Mauler ‘ Gustafsson, die liet zien dat hij zowel qua worstelen als staand vechten superieur is. De Zweed ging, hoewel hij om zijn standup bekend staat, wat conservatiever te werk in het begin en ging vooral voor de takedowns. Die kreeg hij ook en dit zorgde ervoor dat Rua niet voluit kon gaan bij het staand vechten. De reach van Gustafsson  bleek doorslaggevend; hij bleef staand scoren met lange stoten van veraf en knieen en uppercuts van dichtbij. Shogun was nog even dreigend met een heel hook maar hij kon het niet afmaken. Gustafsson nam niet in tempo af waar dit voor Shogun wel gold. Terechte overwinning voor The Mauler, wij vragen ons af of Shogun ooit nog wel de oude gaat worden. Duidelijk begint wel te worden dat hij met de absolute top niet meer meekan, getuige zijn niet-competitieve verliespartijen tegen Jon Jones en nu Gustafsson.

Alexander Gustafsson winner by UD.

Swick gaat ‘ quick ‘ out
Mike ‘ Quick ‘ Swick is voor het eerst in negen jaar KO gegaan tegen Matt Brown. Hoewel Swick zeker niet bekend staat als pushover, deed hij nooit echt mee. Van meet af aan had Brown Swick op de grond en kon Swick alleen maar verdedigen tegen de submissions die hij voor de kiezen kreeg. In de tweede ronde ging Brown aan het werk met ellebogen in de clinch, waar Swick ook geen antwoord op had. Een linker hoek en rechtse directe zorgde, na follow up stoten, voor de KO.

Brown winner by KO in tweede ronde.

Prelim resultaten
Yves Edwards over Jeremy Stephens – KO round 1
Raphael Assuncao UD over Mike Easton
Ramsey Nijem UD over Joe Proctor
Daron Cruickshank over Henry Martinez – KO round 2
Abel Trujillo over Marcus LeVesseur – KO round 2
Dennis Siver UD over Nam Phan
Scott Jorgensen over John Albert – Submission round 1

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.