Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 160 uitslagen

Je hebt upsets en schokkende uitslagen; vaak zijn deze interessant en veranderen ze het MMA landschap. Soms gebeurt er in MMA ook gewoon precies wat je verwacht. Gisteren was tijdens UFC 160 zo’n avond. Lees verder!

Cain Velasquez heeft nu nog minder tijd nodig om Antonio Silva te stoppen
Cain Velasquez stopte in mei 2012 Antonio Silva op  brute wijze. Velen dachten vooraf aan hun rematch dat Silva ten onder zou gaan, dat wel, maar deze keer meer tegenstand zou bieden. Niets bleek minder waar.

Velasquez hanteert een moordend tempo en veel tegenstanders kunnen niet onder deze druk uitkomen. Silva leek hier echter in het begin van de partij goed mee om te kunnen gaan en stopte 2 takedowns van Velasquez. Een flinke confidence boost dus zou je zeggen. Echter bleek al snel de klasse van Velasquez te veel. Hij bleef bewegen en danste om Silva heen terwijl hij stoten en een enkele trap uitdeelde. Al snel werd duidelijk dat Silva veel trager is en plat op zijn benen stond: na een aantal keer al een stoot van Silva te hebben ontweken, dook Velasquez onder een directe van Bigfoot en counterde hard op het gezicht van de uitdager.

Cain Velasquez vs Antonio Silva
Cain bleek wederom te veel voor Bigfoot

Junior dos Santos weer op weg
Ook bij deze partij, Junior dos Santos versus Mark Hunt, was vooraf wel duidelijk dat JDS de betere MMA vechter is. Echter zou Hunt hem door zijn ijzeren kin en granieten vuisten genoeg tegenstand moeten kunnen bieden.
En deels klopte dit ook.

In de eerste ronde nam Hunt het midden van de octagon en vocht JDS van de buitenkant. Hunt opende met een harde leg kick en in de eerste ronde was het vooral aftasten…ware het niet dat JDS op het midden van de ronde ongeveer doorkwam met een loei van een rechterhand. Hunt ging neer maar Junior kon het afmaken en Hunt kon zich herstellen. JDS pakt deze ronde maar Hunt is nooit out of the fight en landt een paar keer goed.

In de tweede ronde meer van hetzelfde. JDS scoort meer en lijkt iets meer in controle maar Hunt blijft game en laat zich niet uit het gevecht slaan. Naar het einde van de ronde toe brengt hij JDS zelfs redelijk in het gevaar tegen de cage aan als hij bijna enkele hoeken neer laten komen. JDS voelt aan dat hij beter naar de grond kan gaan op dit moment en scoort met een takedown. Ook deze ronde voor JDS.

In de derde ronde neemt het tempo van met name Hunt zienderogen af. Hij heeft veel schade geïncasseerd, maar desondanks blijft hij gevaarlijk met zware stoten. JDS loopt echter steeds verder uit met harde jabs en zijn superieure voetenwerk. In de laatste minuut van de derde ronde echter gebeurt het; een prachtige spinning heel kick (ze lijken wel in de mode te zijn de laatste tijd!) ging Hunt hard neer: een follow up stoot van JDS zorgde ervoor dat Hunt voor de tweede keer in zijn MMA carrière echt helemaal KO ging.

Cain Velasquez versus Junior dos Santos 3 komt er dus aan!

Overige uitslagen
Glover Teixeira submission vs James te Huna
T.J. Grant KO vs Gray Maynard
Donald Cerrone UD vs K.J. Noons
Mike Pyle SD vs Rick Story
Dennis Bermudez SD vs Max  Holloway
Robert Whittaker KO vs Colton Smith
Khabib Nurmagomedov UD vs Abel Trujillo
Stephen Thompson UD vs Nah-Shon Burrell
George Roop TKO vs Brian Bowles
Jeremy Stephens UD vs Esteban Payan

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.