Categorieën
Kickboksen

Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic wint K-1 HW GP

Gisterenavond was het zover, de K-1 finale, vroeger het summum op het gebied van kickboksen, werd gehouden in Zagreb. Het evenement kreeg veel media aandacht vanwege de terugkeer van Badr Hari en werd daarom ook op RTL 7 uitgezonden. We concentreren ons hier op het verloop van de meest belangrijke wedstrijden.

Hari stelt teleur
Velen twijfelden vooraf aan Hari zijn fysieke gesteldheid na slechts zes weken trainen. Tegen zijn eerste opponent, Zabit Samedov, werd al snel duidelijk waarom. De “gemaakte” heavyweight Samedov, 14 kilo lichter en meer dan 10 centimeter kleiner dan Hari, wist hem in de problemen te brengen met een harde stoot. Aan de andere kant ging de Rus zelf ook twee keer neer, in de eerste ronde en de derde ronde. De partij werd verder nog gekenmerkt door een nut shot van Hari waar twee stoten op volgden. Al met al niet een partij om te onthouden.

In de tussentijd wint Ismael Londt verrassend van Hesdy Gerges, voornamelijk door zijn agressie in met name de eerste ronde. Gerges leek wel “gunshy” en wilde de trekker maar niet overhalen. Zeer vreemde partij waarbij Gerges zich de kaas van het brood liet eten. Op naar de halve finale dus, tussen Londt en Hari.

Londt naar de finale
Althans, dat zou je denken, want Hari valt geblesseerd uit. Hij heeft naar verluid namelijk zijn voet gebroken. Opvallend, want hier was tijdens de partij tegen Samedov en daarna niets van te merken. Hoe het ook zij, Dzevad Poturak valt in voor Hari en neemt het op tegen Londt.

Deze Poturak laat zich niet zomaar opzij zetten en begint voortvarend aan de eerste ronde. In een reeks vreemde gebeurtenissen is ook Poturak in de tweede ronde ineens weinig actief en schudt hij nee met zijn hoofd  na een front kick tegen zijn kaak. Ogenschijnlijk gebeurt er weinig maar resultaat is dat Londt gewoon in de finale staat!

Cro Cop vervult zijn droom
En in die finale vindt Londt Mirko Cro Cop Filipovic op zijn pad. Met wat horten en stoten en met een oud, opgeblazen gezicht komt ook hij in de finale. En deze finale stelt toch zeker niet teleur. Mirko begint furieus en Londt lijkt enigszins verrast. Londt wordt achteruit gedrukt en Mirko laat met name het betere bokswerk zien.In de tweede ronde komt de befaamde left high kick over Londt zijn dekking en hij klapt op de Nederlander zijn gelaat. Londt krijgt acht tellen en mag van geluk spreken dat Mirko hem er niet uit slaat. In de derde ronde laat Mirko zijn leeftijd zien en wordt duidelijk dat hij zich in de tweede ronde heeft leeggeslagen. Londt kan hier echter geen gebruik van maken en Mirko speelt het spel slim door te clinchen en te vertragen.

Uiteindelijke winnaar: Mirko Cro Cop! Zo krijgt hij in de nadagen van zijn carrière toch nog een prijs in een K-1 toernooi waar vreemde dingen zijn gebeurd. Passieve tegenstanders voor Londt en enigszins biased judging voor Cro Cop in met name zijn eerste gevecht. Een vreemde blessure voor Hari daar ook nog eens bij; het is wel duidelijk dat K-1 niet was , wat het ooit eens is geweest.

Wij feliciteren Cro Cop desondanks met zijn overwinning!

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.