Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 158 preview

Morgenavond is het zover tijdens UFC 158 en vindt de langverwachte match-up tussen Georges St. Pierre en Nick Diaz plaats. Tijd voor een vooruitblik naar de belangrijkste partijen!

Heeft Georges het nog steeds?
Tijdens zijn laatste partij tegen Carlos Condit liet GSP weinig  blijken van ring rust of beter gezegd, octagon rust. Hij was de dominante vechter en met uitzondering van een head kick scare controleerde hij op alle fronten de partij. Deze zelfde Condit won daarvoor nog van GSP zijn huidige opponent, Nick Diaz.

Diaz staat bekend om zijn “Stockton Slap”, een standup stijl met high volume boksen. Geen stoten die de tegenstander KO zullen slaan, maar wel zullen irriteren en cumulatieve schade aanrichten. Daarnaast is hij geen super worstelaar, maar hij heeft een uitstekende BJJ game en is hij niet bang om naar de grond te gaan. In het verleden is hij echter wel overlopen door sterke worstelaars als Sean Sherk en Diego Sanchez. Zijn game is echter zeker gegroeid over de jaren.

Dan GSP. We weten wat hij kan; worstelen als geen ander en divers striken, hoewel hij er na zijn verliespartij tegen Serra (way back) vaker voor kiest om zijn jab vakkundig in het gelaat van zijn tegenstanders te pompen. Zijn vermogen om takedowns van dichtbij en veraf te scoren is echter de grote game changer en dat zal in dit geval niet anders zijn.

Als GSP niet in Diaz’ volume striking game meegaat is dit zijn partij om te verliezen. Verwacht takedown na takedown met de nodige ground and pound, afgewisseld door een stiff jab in Diaz zijn gezicht. Diaz zal schade aanrichten maar lang niet genoeg; hij zal de takedown niet kunnen stoppen en dit is vitaal.

GSP versus Nick Diaz UFC 158
GSP zal naar de takedown zoeken

GSP door Unanimous Decision in een gevecht waar de MMA fan goed voor gaat zitten!

Condit versus Hendricks
Als er iemand recht heeft op een title shot is het Hendricks wel. Des te frustrender voor hem dat Diaz een shot krijgt voor hem op basis van hype en fan interest in plaats van resultaten. Zijn opponent is de man die Diaz onlangs versloeg, Carlos Condit. En laat Condit nou redelijk op Diaz lijken qua vechtstijl.

Ze zijn beiden uitzonderlijk lang voor de divisie en beschikken allebei over een volume punching game en goede BJJ. Hendricks is een fysieke sterke vechter met goede worstel skills en een knockout punch in huis. Het gaat er dus om wie zijn game plan het beste uit kan voeren. Is dat Condit met zijn hoge tempo en reach, of raakt Hendricks Condit met een bomb en is het snel afgelopen?

Verwacht dat Hendricks iets te bewijzen heeft en dat hij Condit geen tijd geeft om in zijn spel te komen. Dit zal in de tweede ronde afgelopen zijn: Hendricks zal de duurzame Condit finishen met zijn harde stootwerk. Niet alleen de punching power van Johny Hendricks maar ook zijn worstel game zal Condit laten blijven raden; hij is niet bang om naar de grond te gaan maar Hendricks weet vanuit top position of de guard zeker met de ruimte om te gaan.

Hendricks door TKO!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.