Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 158: GSP blijft champ

Afgelopen zaterdag was het na veel hype dan zover: Georges St Pierre en Nick Diaz namen het na veel hype tegen elkaar op tijdens UFC 158. Hoe dat ging lees je hieronder.

Georges als vanouds
GSP liet geen steek vallen zoals tegen Condit tijdens zijn laatste optreden. Gedurende vijf ronden was hij dominant en  Diaz had zoals verwacht geen antwoord op de complete MMA game van GSP. Vooraf had Diaz veel praatjes, maar zoals voorspeld kon hij vooral de takedowns van GSP niet stoppen. Takedown na takedown scoorde Georges en Diaz kon vanaf zijn rug zijn goede BJJ game niet ten uitvoer brengen. Tijdens de standup kon hij ook niet zijn “Stockton Slap” aan het Canadese publiek laten zien, omdat GSP simpelweg ook daar de  betere was. Hij timede goed en pompte zijn jab regelmatig in Diaz zijn gezicht. Hij wisselde daarnaast goed af met leg kicks en meer spectaculaire moves als superman punches.

Dat wil niet zeggen dat Diaz niets terug deed. In de derde ronde verraste hij GSP even met een mooie flurry. Het was echter niet genoeg om GSP van de wijs te brengen en deze laatste ging gewoon vrolijk door met waar hij mee bezig was. Naar het einde toen begoen Diaz wel steeds betere Takedown Defense te laten zien, maar het mocht niet baten.

Soms gaan dingen precies zoals je verwacht in MMA: GSP was op alle fronten de betere vechten en scoort terecht de unanimous decision. Geen finish, dit zal hem weer kritiek opleveren maar dominant was hij zeker. Diaz hypete het gevecht goed maar is uiteindelijk niet van dezelfde klasse als GSP.

UFC 158: St-Pierre v Diaz
Diaz was weer Diaz

Overigens was Diaz na afloop weer typisch Diaz. Na een wat vreemde speech waarin hij hintte op zijn MMA pensioen, heeft hij na afloop gevraagd om een rematch met GSP. Volkomen niet terecht aangezien hij op geen enkel vlak ook maar in de buurt kwam van GSP. Spraakmakend blijft hij wel.

Johny stapt naar voren als contender
Johny Hendricks wordt al langer getipt als de nummer een contender in de divisie van GSP. Tijdens UFC 158 heeft hij dit weer bewezen tegen Carlos Condit. “Bigg Rigg” was de  betere vechter en dit kwam vooral tot uiting met zijn takedowns. Zijn loei van een linkerhand vond ook maar dan eens zijn doel, maar Condit liet zijn spijkerhard te zijn en kwam goed mee in de standup. Hij bleef Hendricks uitdagen en Johny kon de “Natural  Born Killer” dan ook niet finishen. Condit sloeg Hendricks zelfs een bloedneus in de derde ronde. Hij kon de takedown van de All-American worstelaar echter niet stoppen en dit bleek zijn ondergang.

Carlos Condit vs Johny Hendricks UFC 158
Hendricks was de betere man

Hendricks neemt de UD mee naar huis en toont zich een waardige uitdager van GSP’s troon. Boek die partij maar!

Overige resultaten
Jake Ellenberger KO over Nate Marquardt
Chris Camozzi SD over Nick Ring
Mike Ricci UD over Colin Fletcher
Patrick Cote UD over Bobby Voelker
Darren Elkins KO over Antonio Carvalho
Jordan Mein TKO over Dan Miller
John Makdessi UD over Daron Cruickshank
Rick Story KO over Quinn Mulhern
T.J. Dillashaw KO over Issei Tamura
George Roop UD over Reuben Duran

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.